Експериментален Черно море се бори, но Лудогорец вдигна осмата поредна титла


Експериментален Черно море се бори, но Лудогорец вдигна осмата поредна титла
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7111 0

Лудогорец разби с 4:1 експерименталния състав на Черно море в последния мач в Първа лига за сезона и спечели категорично осмата си поредна титла на България. Хеттрик за разградчани вкара Якуб Свиерчок, едно попадение записа Димо Бакалов. За "моряците" точен бе Жоржиньо.

Единственият съперник на "орлите" за шампионския трофей - ЦСКА, победи Ботев (Пловдив) в своя последен двубой и така Лудогорец стана шампион с едва 1 точки аванс пред "червените".

Интересно е да се отбележи, че превърналият се в "черна котка" за шампионите тим от Варна е подложил играчите си на детектор на лъжата преди важния за разградчани мач. Важни играчи на варненци са се провалили на него и затова не попаднаха в групата за мача, а вместо тях играха някои юноши.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И в началото на втората част експерименталният Черно море продължава да стои добре срещу лидера в Първа лига. На почивката Стойчо Стоев е заменил Абел Анисе с младия Доминик Янков. Като че ли обаче поривът на варненци бе прекършен в 58', когато Лудогорец поведе с 3:1 след статично положение. Домакините изпълниха корнер, топката попадна на главата на Моци, който сервира на Свиерчок и той също с глава преодоля младия страж на съперника. 

В 63' полякът потърси да оформи своя хеттрик, откъсвайки се сам срещу вратаря. Дичевски обаче излезе и се намеси перфектно. Той обаче постигна целта си в 71 - Доминик Янков открадна топката и проби до позиция, от която пусна пас към намиращите се един до друг Свиерчок и Лукоки. Полякът буквално открадна топката от крака на съотборника си и реализира за 4:1. Тук съперникът бе окончателно прекършен. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Страхотна комбинация между Дани Кики и Жоржиньо можеше да създаде проблеми на Лудогорец в 9', но домакините се справиха. Две минути по-късно разградчани откриха резултата - Сисиньо центрира, Дичевски излезе и блокира изстрела, но не можа да се върне навреме. Така позициониралия се в близост до вратата Димо Бакалов успя да засече удара на Дяков и да прати топката в празната врата на гостите.

20 минути след първия съдийски сигнал е видно, че инициативата е на страната на домакините, но младият състав на "моряците" стои доста прилично на терена. Това даде плод в 24', когато интригата за титлата бе възстановена и Черно море изравни. "Моряците" започнаха страхотна атака, в която Родриго бе изведен и направи перфектно центриране към Жоржиньо. Той пък с хубав удар прокара топката под плонжа на Пламен Илиев и я спря в мрежата му - 1:1.

В 30' хубава атака можеше отново да изведе "орлите" напред в резултата, но те не я завършиха както трябва. Бакалов получи подаване пред вратарското поле, но реши да върне към Свиерчок. Полякът обаче не успя да отиграе добре и Дичевски улови топката. Нападателят обаче не сгреши 3 минути по-късно. Лудогорец изпълни тъч, топката стигна до Патрик Андраде, но се удари в крака му и отскочи до бутонката на Свиерчок. Този път той не се затрудни да превърне положението в гол и да изведе разградчани в резултата отново. 

В 37' от пряк свободен удар домакините не бяха далеч от трето попадение. Младият вратар на "моряците" обаче се разтегна и изби летящата към вратата му топка в корнер. В 40' Черно море можеше да изравни, като след корнер Мирослав Енчев отправи удар, но Пламен Илиев изби топката на самата голлиния. 

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 7. Бакалов, 12. Анисе, 18. Дяков, 21. Григоре, 30. Моци, 44. Горалски, 70. Свиерчок, 92. Лукоки

ЧЕРНО МОРЕ: 26. Дичевски, 17. Костадинов, 33. Енчев, 5. Станчев, 41. Кононго, 72. Родриго, 7. Андраде, 99. Кики, 71. Панайотов, 90. Минчев, 11. Алвес

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец продължава похода си към поредна титла в България. Момчетата на Стойчо Стоев посрещат днес от 20:00 часа Черно море в Разград, като срещата ще реши и титлата в Първа лига.

При победа днес "зелените" ще се окичат със златните медали. Те обаче нямат право на грешка, тъй като преследвачът ЦСКА е с точка по-малко и в същото време ще приеме Ботев Пловдив в София. Така при равенство или загуба на разградчани днес и победа на "Българска армия", ЦСКА ще вдигне титлата на България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички