Лудогорец попиля Царско село за едно полувреме при завръщането на Любослав Пенев


Лудогорец попиля Царско село за едно полувреме при завръщането на Любослав Пенев
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5654 0

Шампионът Лудогорец спечели с категоричното 4:0 срещу Царско село при повторния дебют на Любослав Пенев като наставник на "царете". Гостите успяха да удържат "орлите" през първото полувреме, но през втората част разградчани вкараха четири безответни гола.

Начало на това даде централният бранител Жосуе Са, който засече с глава центриране от пряк свободен удар на Кирил Десподов (57'). След това Сотириу (66'), Сантана (78') и самият Десподов (87') също се разписаха и направиха успеха разгромен.

В края на първата част се стигна до напрежение. Именно Десподов бе главно действащо лице. Той преодоля Ален Халилович, а халфът на "царете" опита да препъне българина. Това ядоса Десподов, който разпалено се хвърли на Халилович. Иван Бандаловски отиде да защити своя съотборник, но Десподов нападна и него и дори понечи да го изрита с бутоните, но се спря. В крайна сметка двамата българи получиха по жълт картон (ВИЖТЕ ВИДЕО).

СЪСТАВИ

Лудогорец: Кахлина, Пинас, Вердон, Са, Икоко, Текпетей, Баджи, Гонсалвеш, Янков, Десподов, Сотириу

Царско село: Георгиев, Кавдански, Бандаловски, Стеванович, Ангелов, Диас, Атанасов, Йокич, Александров, Нганиони, Шопов

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След четвърт час игра резултатът остана непроменен, а чисти голови положения пред двете врати липсваха. Притежанието на топката бе смазващо в полза на "орлите", но ударите бяха 1:1 (без точен изстрел към момента). Първият такъв в срещата дойде още във 2-рата минута, когато Текпетей стреля, но след рикошет топката излезе в ъглов удар.

В 21-ата минута дойде и първият точен изстрел в срещата. Кирил Десподов стреля от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на Янко Георгиев и не го затрудни по никакъв начин.

Няколко минути по-късно "орлите" организираха най-добрата си атака в срещата. Десподов пусна отлично към Шакил Пинас, който от своя страна също отправи хубаво подаване - остра топка, успоредна на голлинията. Там обаче Текпетей не успя да я засече от отлична позиция, разминавайки се с нея.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

57' - 1:0! Резултатът бе открит! Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар, а там централният бранител Жосуе Са се пребори за по-добра позиция и уцели с глава подаването, за да остави Георгиев безпомощен и да извади тима си от трудната ситуация.

66' - 2:0! Лудогорец удвои своя аванс в резултата по-малко от десет минути след това. Сотириу бе на добра позиция и стигна до отбита от вратаря топка, за да я добута в опразнената врата.

78' - 3:0! Чибота свали топката към Алекс Сантана. Той размени двойно подаване с Елвис Ману, а след това стреля много силно и точно в горния десен ъгъл на Георгиев, за да направи преднината за своя тим класическа.

87' - 4:0! Малко преди края на срещата Кирил Десподов също вкара - той стреля от границата на наказателното поле в близкия ъгъл и не сбърка.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

През паузата "орлите" официално постигнаха договорка и се разделиха с треньора Валдас Дамбраускас. Предстои да видим дали ще се разделят и с незадоволителната си форма. Разградчани получават гол във вратата си необичайно често. Те са в серия от три поредни двубоя в Първа лига, в които инкасират попадение (като цяло са допуснали гол в 5 от последните си 6 мача, а изключението е 1/16-финалът за Купата на България, спечелен с 1:0).

Царско село е последният отбор във временното класиране с актив от 6 точки след 10 изиграни срещи. "Царете" се намират в серия от 4 поредни загуби, но при последната бяха близо до героично отнемане на точка от един от претендентите за титлата ЦСКА.

Ще бъде любопитно да разберем дали отново ще видим онзи голям подем в играта на отбора, който бе очевиден под ръководството на Любослав Пенев в не толкова далечното минало. Именно той се завърна начело на клуба през паузата и това ще е първият му двубой, а знаем, че той никак не обича да губи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички