Без да блести Лудогорец надви Берое за пета поредна победа в Първа лига


Без да блести Лудогорец надви Берое за пета поредна победа в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4026 0

Шампионът на България Лудогорец спечели домакинството си на Берое с 2:0 в мач от 13-тия кръг на Първа професионална лига. Разградчани записаха пета поредна победа след попадения на Мавис Чибота през първата част и Бърнард Текпетей в самия край на срещата.

В първите минути Берое не позволи на Лудогорец да притесни вратаря им. В 17-ата обаче Кирил Десподов застраши вратата на гостите с удар от средна дистанция, но ударът му се оказа неточен.

В 25-ата минута Жордан Икоко проби в наказателното поле на Берое с топка в крака, като почти стигна до вратата, но не успя да нанесе удар, тъй като бе блокиран от противников играч. При ситуацията останаха съмнения дали Икоко не е бил фаулиран, но самият той остана на крака, а и ВАР не сигнализира за нищо нередно.

В 34-ата минута Лудогорец откри резултата след много груба грешка на вратаря на Берое Генадий Ганев. Стражът изпълни трагично аут, подарявайки топката на Кирил Десподов. Той веднага намери Сотириу, който пък изведе Мавис Чибота на чиста позиция за стрела, а конгоанецът не сбърка - 1:0!

В края на първата част Сисиньо опита техничен удар, но Ганев спаси. След почивката Лебон влезе на скорост в наказателното поле на Лудогорец и стреля от малък удар, но Кахлина нямаше проблеми. В 64' пък Доминик Янков застраши вратата на Берое, но негов изстрел премина на сантиметри от целта.

В 83-ата минута Берое бе много близо до изравняването на резултата. Кукула стреля с глава към вратата на Лудогорец, но Кристиан Кахлина се отчете с брилянтно спасяване. В продължението на мача "орлите" стигнаха до втори гол чрез Бърнард Текпетей, който се измъкна зад отбраната на Берое и вкара - 2:0!

По този начин Лудогорец записа пета поредна победа в Първа лига и общо десета. "Орлите" имат само едно поражение от началото на кампанията и нито едно равенство, като заемат първото място в първенството с 30 точки - със седем повече от втория ЦСКА, който е с мач по-малко, но по-рано днес загуби от Локомотив Пловдив. Берое е на шесто място със 17 пункта.

ПРЕДИ МАЧА

Разградчани вкарват по три гола във всеки от последните си 5 двубоя у дома, включително и осминафинала за Купата на България срещу Локомотив (Горна Оряховица), спечелен с 3:1. Очаква се Пиетрос Сотириу отново да започне на върха на атаката, подкрепен от Текпетей, Елвис Ману и Десподов.

За Берое ветеранът Мартин Камбуров ще остане на резервната скамейка, а в место него ще стартира Кукула. Даниел Генов и Абубакар Тунгара също ще бъдат титуляри. От началото на сезона Берое има само един успех далеч от дома от началото на сезона - 3:2 срещу Пирин.

Положителната тенденция за Берое е заздравяването на защитата, като заралии получиха едва две попадения в последните си 4 мача от Първа лига. При успех за гостите отборът от Стара Загора ще се изравни по точки с Черно море на петото място в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички