Дъжд и токов удар белязаха успеха на Лудогорец срещу Берое


Дъжд и токов удар белязаха успеха на Лудогорец срещу Берое
Снимка: beroe.bg

4805 0

Отборът на Лудогорец постигна много ценен успех при домакинството си на Берое. Разградчани спечелиха срещата на "Хювефарма арена" с 2:0. Клаудиу Кешерю и Сисиньо бяха авторите на победните голове още в средата на първата част. В края на двубоя първо срещата бе прекъсната заради токов удар, а след това и заради тежки метеорологични условия.

По този начин Лудогорец си връща първата позиция, като вече има актив от 16 точки. Берое остава на второ място с 14 пункта.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Вердон, Моци, Сантана, Баджи, Текпетей, Янков, Соуса, Кешерю

Берое: Василев, Мезаг, Цветков, Макоута, Фал, Конте, Перейра, Ангелов, Стоянов, Ферейра, Минчев

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО НА ВЪРХА В ПЪРВА ЛИГА ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди от втората част домакините бяха близо до 3-ти гол. Кешерю изведе добре Янков, който задържа топката в игра и напредна, залъга противников играч и стреля от зоната на дузпата, но не успя да оцели вратата.

В следващите 15 минути Берое търсеше попадението, като се стигна и до няколко удара към вратата на Пламен Илиев, но те бяха неточни. От своя страна Лудогорец контраатакуваше опасно, но Каули и Кешерю също се отличиха с неточни опити.

В 81-ата минута мачът бе временно прекратен поради непрестанни токови удари, които влияеха на осветлението на терена. 

В 88-мата минута Лудогорец стигна до трети гол, но той бе отменен заради засада на Жоржиньо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Берое започна по-мотивирано двубоя, но постепенно Лудогорец промени това. Така двата тима изиграха равностойни 10 минути без обаче да се стигне до по-опасна ситуация пред една от двете врати. Трябва да се отбележи, че на няколко пъти стражът на гостите Християн Василев имаше няколко по-неубедителни прояви.

В 12-ата минута разградчани организираха мълниеносна контраатака. Каули получи превъзходно дълго подаване, като овладя и подаде успоредно към Текпетей с техничен пас, но вторият закъсня със своето включване и не успя да засече топката току пред вратата. Секунди по-късно Конте също се размина с дълго подаване от фланга.

В 14-ата минута Берое стигна до попадение, но то бе отменено. Георги Ангелов се извиси над Антон Недялков, като играчът на "орлите" леко се наведе. В крайна сметка той остана доста под Ангелов, който сякаш използва и своята дясна ръка. Именно той отклони подаването и се стигна до попадението, което не бе зачетено.

Само минути по-късно гостите организираха перфектна атака, която завърши с добър удар, но Пламен Илиев демонстрира страхотен рефлекс и изби с една ръка в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно. Секунди по-късно пък Моци блокира изстрел на Макоута от границата на наказателното поле, който предвещаваше големи неприятности за Лудогорец.

18' - 1:0! Шампионите поведоха в резултата въпреки устрема, в който се намираше Берое. Каули демонстрира страхотна техника, като се справи с няколко противникови футболисти, а след това подаде към Кешерю, който без да се бави стреля по земя и не остави шансове на Василев.

23' - 2:0! Бърза контраатака завърши с гол за разградчани, които удвоиха своя аванс. Сисиньо получи страхотно извеждащо подаване от Янков и, останал сам срещу Василев, не сбърка, стреляйки в далечния ъгъл, който бе сериозно освободен, тъй като явно стражът очакваше удар в близкия ъгъл.

До края на полувремето и двата тима имаха своите възможности, като за Берое капитанът Цветков се отчете с удар покрай вратата, докато за Лудогорец Текпетей можеше да създаде нещо опасно след подаване на Кешерю, но се подхлъзна в наказателното поле на гостите.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Берое демонстрира страхотна игра още от края на миналия сезон, като пренесе представянето си и в началото на този. Не е случаен фактът, че заралии са първи във временното класиране на Първа лига, като имат 4 победи (срещу отбори като Левски, Ботев Враца, Славия и Черно море) и 2 равенства (срещу ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив).

Сега сякаш е истинският тест - визита на шампиона и абсолютен хегемон у нас Лудогорец, която ще покаже дали израстването при Берое е чак толкова сериозно, колкото изглежда. "Орлите" ще трябва да стабилизират представянето си, ако искат да спечелят титлата за 10-ти пореден път.

Разградчани допуснаха шокираща загуба още в първия кръг срещу Ботев (Враца) с 1:3, а другата загуба на точки бе при равенството с ЦСКА в последния кръг, когато Лудогорец трябва да се радва, че изобщо взе точка. За футболистите на Павел Върба предстои и важен плейоф за влизане в групите на Лига Европа само след няколко дни (на 01.10) срещу беларуския Динамо (Брест).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички