Локо (Сф) нанесе първа загуба на Лудогорец в шампионата в мач с двама изгонени


Локо (Сф) нанесе първа загуба на Лудогорец в шампионата в мач с двама изгонени
Снимка: Официален сайт - ПФК Лудогорец

7136 0

След равенството с Арда в предишния кръг, Лудогорец записа загуба в 12-ия кръг на Първа лига срещу Локомотив (София). За това спомогна фактът, че повече от 75 минути разградчани играха с човек по-малко в "Надежда", след като Сисиньо получи заслужен червен картон в 14'.

Единственото попадение в двубоя падна в 71' и беше дело на Карлос Франса. Асистенцията беше на Илия Димитров. Двубоят се изигра на празни трибуни заради наказанието, наложено на "червено-черните" от БФС.

В класирането Лудогорец запазва върха, но вече има равен брой точки с ЦСКА 1948. "Червените" обаче са с мач повече. "Железничарите" пък се изкачиха с 2 позиции и вече са шести с 21 точки в 12 срещи.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 11' Лудогорец пое в контраатака и се наложи Любенов да се намесва за първи път в мача. Той го направи и спаси изстрел на бързия Текпетей. Само 14 минути след началото на мача "орлите" останаха с човек по-малко в "Надежда", след като Сисиньо получи директен червен картон. Бразилецът първо изрита топката към Франса, след това го удари с глава, заради което бе изгонен и дори не се възпротиви.

Въпреки численото си преимущество, Локомотив можеше да допусне попадение, след като Игор Тиаго бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря на домакините. 

В 29' домакините изразиха претенции за дузпа, след като при центриране топката изглеждаше, че докосна Антон Недялков по ръката, но след консултация с ВАР реферът прецени, че няма основание за наказателен удар.

След почти 40 минути игра в срещата беше отправен само един точен удар - този на Текпетей. В 41' "железничарите" стигнаха до своя първи точен удар, който обаче не доведе до гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Любенов трябваше да се намесва при изстрел от дистанция на Шоу. Минута по-късно Ивайло Найденов можеше да накаже "орлите", които не бяха убедителни в защита и му позволиха да отправи хубав изстрел, но той мина покрай вратата на Падт.

В 56' Кирил Десподов бе изведен в наказателното поле, овладя и опита да нанесе удар, но стражът на столичните "железничари" успя в последния момент да предотврати удара му. Четири минути по-късно гостите стигнаха до нова ситуация - след чудесно проведена атака Каули опита да намери Десподов в пеналтерията, но беше спрян решително от Камен Хаджиев.

Двадесетина минути преди края на редовното време (71') Локомотив удари своя съперник - Илия Димитров намери добре Франса, който не успя да се справи с Падт, но при добавката не прости на разградчани - 1:0 в "Надежда".

В 87' силите на терена се изравниха, след като директен червен картон получи и Антонио Вутов за грубо влизане в краката на футболист на гостите, което можеше да доведе до контузия.

Къде да гледаме Локомотив София - Лудогорец по ТВ?

Стартови състави:

Локомотив София: 24 Александър Любенов, 33 Алан Фильо, 44 Божидар Кацаров , 21 Камен Хаджиев, 13 Селсо Рапосо, 89 Матеус Роча, 8 Симеон Славчев, 22 Ивайло Найденов, 39 Антонио Вутов, 9 Илия Димитров, 11 Карлос Франса

Лудогорец: 1 Серджио Падт, 3 Антон Недялков,, 4 Сисиньо, 6 Якуб Пиотровски, 9 Игор Тиаго, 11 Кирил Десподов, 16 Аслак Фон Витри, 23 Мануел Шоу, 24 Оливие Вердон, 37 Бернард Текпетей, 95 Каули Соуса

ПРЕДИ МАЧА

Срещата противопоставя осмия срещу първия във временното класиране на Първа лига. Букмейкърите считат Лудогорец за абсолютния фаворит, но момчетата на Станислав Генчев не трябва да бъдат подценявани.

В последния мач преди паузата за националните отбори "железничарите" надделяха над Пирин в Благоевград с минималното 1:0. Гостите, водени от Анте Шимунджа, направиха изненадващ равен с отбора на Арда у дома - 1:1.

С евентуална победа днес столичани ще се изкачат на шестата позиция във временното класиране, задминавайки Славия и Арда. Шампионът на България пък ще увеличи преднината си на върха с повече точки пред ЦСКА 1948.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъда Георги Гинчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички