Шестзвезден Лудогорец прегази Етър във Велико Търново


Шестзвезден Лудогорец прегази Етър във Велико Търново
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5827 0

Отборът на Лудогорец записа най-изразителната си победа от началото на сезона, след като се наложи с 6:0 като гост над Етър в мач от 26-я кръг на Първа лига. Играчите на Димитър Димитров изиграха един от най-силните си мачове за сезона, като за "орлите" в днешната среща блеснаха Върджил Мисиджан и Клаудио Кешеру, които се разписаха по два пъти. Първи гол с екипа на Лудогорец отбеляза и нападателят Якуб Свиерчок, който се появи като резерва.

С тази победа Лудогорец отново има три точки аванс пред преследвача си ЦСКА. "Зелените" са с актив от 66 точки, а "червените" са с 63.

Още в първите минути на срещата шампионите показаха, че ще търсят победата и логично в 5' Лудогорец стигна до гола. При заучено изпълнение от свободен удар Върджил Мисиджан бе изведен в наказателното поле, където комбинира с Клаудио Кешеру, който вкара четвърия си гол срещу този съперник през сезона.

Мачът продължаваше да се развива по план за играчите на Димитър Димитров и в 23' Върджил Мисиджан получи прекрасно подаване от Марселиньо и с лекота преодоля Иванов - 2:0.

И когато играчите на Красимир Балъков опитаха да наложат преса, да върнат едно попадение преди почивката, се стигна до трети гол във вратата на Иванов. В 38' Вандерсон, Кешеру и Мисиджан направиха много класна атака, в която раизграха защитата на "лилавите", като в крайна сметка бразилецът върна с пета към Мисиджан, който вкара втория си гол в срещата.

След почивката сякаш играчите на Херо свалиха оборотите, но това се промени след 55' и се стигна до нови изстрели към вратата на Етър. Вандерсон добре проби от ляво и видя нахлуващия на скорот Абел Анисе. Бразилецът пусна на дъгата към своя колега, който с мощен шут по земята покачи на 4:0.

В 65' домакините получиха шанс да отбележат, след като Мане стреля отлично от свободен удар, но Ренан показа прекрасен рефлекс, за да избие в корнер, за което получи поздравление от всичките си съотборници.

Разгромът стана пълен в 74', когато Кешеру бе изведен добре от ляво и от малък ъгъл румънския голаджия се разписа за втори път в срещата - 5:0.

3' преди края на срещата и зимната покупка на "орлите" Якуб Свиерчок бе точен, като това бе и дебютното му попадение с екипа на българския шампион.

Преди мача

Тимът на Лудогорец загуби първото си място в Първа лига, след като по-рано днес ЦСКА победи Левски в голямото дерби на 26-я кръг и по този начин се изкачи на лидерската позиция благодарение на головата си разлика. Сега обаче "орлите" излизат на "Ивайло" за задължителна победа, с която да върнат актива си от 3 точки пред "червените".

Етър от своя страна играе стабилно във Велико Търново, като през този сезон ЦСКА, Славия и Ботев Пловдив не успяха да спечелят в старата столица.

Състави:

Етър: 1. Иванов, 6. Пашов, 16. Гълъбов, 20. Пехливанов, 21. Василев, 30. Атанасов, 11. Младенов, 17. Ивайлов, 25. Мане, 70. Батрович, 89. Бадара

Лудогорец: 33. Ренан, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 32. Пластун, 18. Дяков, 12. Анисе, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 93. Мисиджан, 28. Кешерю

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички