ЦСКА 1948 пак спря Лудогорец в Първа лига: Всичко е в ръцете на ЦСКА (ВИДЕО)


ЦСКА 1948 пак спря Лудогорец в Първа лига: Всичко е в ръцете на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

8039 0

Българският шампион Лудогорец бе спрян за трети път в Първа лига от ЦСКА 1948. "Орлите" повеждаха на два пъти в резултата, но в крайна сметка срещата приключи при равенство 2:2. По този начин разградчани изпуснаха първото място и всичко е в ръцете на ЦСКА при оставащи два кръга до края.

Това е второ поредно равенство за Ивайло Петев и компания в шампионата, с което остават със 79 точки - една по-малко от ЦСКА. ЦСКА 1948 пък събра 62 и дръпна с пункт аванс пред четвъртия Левски. Домакините в днешния двубой взеха и частиен своеобразен реванш от Лудогорец, който надделя във финала за Купата на България между двата тима.

През първото полувреме попадения нямаше, като резултатът бе открит секунди след старта на втората част, когато точен бе Спас Делев. Педриньо изравни в 58-ата след изстрел от отлична позиция в наказателното поле.

Авансът на гостите отново бе възстановен - пак чрез гол на бивш играч на ЦСКА - Кирил Десподов (62'), но голмайсторът на сезона в Първа лига Ивайло Чочев блесна около пет минути преди края на редовното време с красив изстрел извън наказателното поле, с който не остави шансове на Падт за 2:2.

В следващия кръг Лудогорец посреща у дома Левски (03.06), докато ЦСКА 1948 се изправя срещу ЦСКА на същата дата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото не бе на особено високи обороти, което до голяма степен бе продиктувано и от тежкия кален терен. Пролича си агресията в домакините от първата минута, като Сидклей получи бърз жълт картон, а Реян Даскалов бе пощаден от Гинчев за не по-малко грубо нарушение.

Четвърт час след началото на двубоя Кайо Видал опита пореден изстрел от играч на "орлите". И ако предните бяха или блокирани, или твърде неточни, този път ударът не бе никак лош и мина с малко покрай страничния стълб.

В 20-ата минута и ЦСКА 1948 стигна до първи отличен шанс за гол. Ивайло Чочев получи в наказателното поле, но не показа добър контрол, след което се и забави, за да бъде затворен от няколко противникови бранители. Накрая все пак опита изстрел, но той бе блокиран.

Секунди след това отново Чочев бе намерен с центриране в наказателното поле, като този път позицията бе доста по-трудна, но отиграването му отново бе твърде разочароващо.

Веднага след това се откри и най-добрият шанс за "орлите". Видал изведе Текпетей, Наумов излезе да съкрати дистанцията, но време за истрел имаше. Все пак топката бе пратена встрани от вратата и излезе в аут.

Последваха силни минути за "орлите" и моменти на напрежение пред Наумов, но не и чисто голово положение. В 39-ата минута пък домакините отговориха с Георги Русев. Той показа техника в наказателното поле, за да преодолее Гонсалвеш, след което влезе навътре и си освободи позиция за стрелба отблизо, но ударът му с левия крак не представляваше голям проблем за Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

46' - 0:1! Лудогорец поведе секунди след старта на втората част. Мануел Шоу изведе Спас Делев, който овладя добре и стреля прецизно покрай Наумов, за да открие резултата.

58' - 1:1! Колев подаде добре в наказателното поле, Русев докосна съвсем леко, след което топката се озова в Педриньо. Той задържа за секунда, след което от непосредствена дистанция трудно можеше да сбърка и прати топката високо в мрежата.

62' - 1:2! Ново пропукване в центъра на отбраната и Десподов бе изведен срещу Наумов, като умело пусна топката покрай него. При ситуацията Наумов бе контузен от свой съотборник и малко след това бе заменен.

Около пет минути след това Колев засече добре с глава центриране от ъглов удар и принуди Падт да покаже класна намеса. В крайна сметка дори да се бе стигнало до гол, нямаше да бъде зачетен, тъй като Гинчев отсъди нарушение секунди по-късно.

В 72-рата минута Десподов стреля отдалеч от пряк свободен удар, а появлият се на мястото на Наумов Генади Ганев не се намеси по най-убедителния начин, но все пак изчисти в ъглов удар.

В 85-ата минута Алекс Колев бе намерен с центриране и отклони топката, но Падт показа класа и спаси.

86' - 2:2! Ивайло Чочев вкара във втори пореден мач на Лудогорец. Той получи на границата на наказателното поле от Ради Кирилов и стреля от въздуха с красиво изпълнение, за да изравни отново резултата.

Последваха вихрени минути до края, в които "орлите" търсеха усилено успеха, а домакините също не далеч не убиваха темпото, опитвайки атаки във всеки удобен момент.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В срещата между двата тима отпреди четири дни не останаха съмнения кой е по-класният отбор, като Лудогорец надделя с 3:1. Кайо Видал продължи да набира сила и вкара две попадения, а Ивайло Чочев също напомни за себе си с гол. В крайна сметка обаче бе затвърдено мнението, че ЦСКА 1948 претърпява сериозен спад в играта си в сравнение с преди.

Плашеща за отбора е и серията от цели седем двубоя без победа в официални мачове (пет от които - в Първа лига). Тимът не съумя да победи последователно Черно море (0:0), Спартак Варна (3:3), Славия (0:1), Локомотив София (1:2, но след продължения - успех в полуфинала), Левски (2:2), Черно море (1:1) и Лудогорец в споменатия финал.

Така иначе "сигурната" трета позиция започна да се изплъзва на "червените", които са с 61 точки. Припомняме, че ако позволят на Левски да ги изпревари, ще трябва да играят бараж срещу 7-ия, за да стигнат до историческо първо участие в европейските клубни турнири (и по-конкретно - Лигата на конференциите).

При Лудогорец ситуацията също е ясна. Отборът е със 78 точки и нищо друго извън победата на би удовлетворило Ивайло Петев. Неговата перфектна серия от победи в шампионата след завръщането му бе прекратена в последния кръг, но с равенство срещу претендента ЦСКА, което не бе никак лош резултат за "орлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички