Кошмарът за Лудогорец продължи и на "Тича"


Кошмарът за Лудогорец продължи и на "Тича"
Снимка: БГНЕС

4916 0

Кошмарът за шампиона на България - Лудогорец продължи и на "Тича". В трети пореден мач разградчани не може да стигнат до успеха и остават без победа след подновяването на сезона. "Орлите" загубиха с 1:0 от Черно море. Попадението отбеляза Виктор Генев през първата част и този резултат сериозно разклаща поста на Антони Здравков. Лудогорец бе без Козмин Моци, който остана извън групата, както без капитана си Светослав Дяков, който претърпя операция. Марселиньо пък определно нямаше ден и не показа добра форма. Така, Черно море победи първите три отбора в класирането - Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Лудогорец влезе по-добре в срещата, като в 4' Вандерсон центрира в наказателното поле, където Анисе засече с глава, но топката рикошира в играч на домакините и мина покрай вратата. При последвалия корнер разградчани бяха близо до гол. но уарът с глава на Григоре мина над вратата. Постепенно обаче и варненци започнаха да атакуват. Първо Георги Илиев пробва далечен изстрел, но право в ръжете на Пламен Илиев.

В 13' отборът на Илиан Илиев взе предимство. След нарушение на Григоре,  Ндонгала центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Георги Илиев продължи с глава към Виктор Генев, който отблизо с глава вкара топката във вратата на Пламен Илиев. В 18' домакините полчиха право да изпълнят фаул, а зад топката застана капитана Георги Илиев. Топката обаче се удари в стената и не се стигна до нищо опасно.

В 25' Цветомир Панов допусна голяма грешка, която за малко не доведе до изравняване на резултата. Топката попадна в Марселиньо, който се опита да порази опразнената врата, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. При ъгловия Марселиньо подаде към Лукоки, чийто силен удар с глава мина над напречната греда. "Моряците" обаче показаха, че съвсем не са се уплашили и организираха няколко скоростни атаки. В 35' отново Георги Илиев центрира от фаул в наказателното поле, а Виктор Генев бе близо до втори гол. В 37' Кешеру комбинира много добре с Вандерсон, който стреля, но Иван Дюлгеров спаси. До края на първата част нямаше повече опасни положения, но прехвърчаха искри между двата лагера, след като първо Марселиньо фаулира Димов, а след това и Вандерсон бе фаулиран.

През втората част Лудогорец опита да покаже по-агресивна игра и се настани по-трайно в полето на домакините. Въпреки това трудно създаваха положения пред вратата на Дюлгеров, а и "моряците" играеха организирано в атака. Двата отбора обаче доста се изнервиха и играта често бе прекъсвана заради нарушения.

Чак в 72' разградчани организираха добра атака и малко не достигна Швиерчок да се разпише. Само две минути, след като влезе в игра, той пое подаване на Марселиньо, но топката мина много близо до вратата. 3 минути след това се стигна и до много дискусионно решение на рефера Никола Попов. След центриране в наказателното поле, Швиерчок стреля, топката бе блокирана с ръка от Пламен Димов, но съдията не даде дузпа. В 82' Швиерчок вкара топката в мрежата, но още преди това имаше сигнал за фаул срещу Дюлгеров. В 85' Минчев отправи страхотен шут под гредата, но Пламен Илиев изби топката в корнер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 2. Панов, 4. Генев, 10. Василев, 16. Витанов, 21. Русев, 33. Енчев, 38. Фунду, 70. Димов, 71. Панайотов, 90. Минчев

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 12. Анисе, 21. Григоре, 28. Кешерю, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Раградчани все още нямат победа, като в първите два мача завършиха наравно с Верея и с Ботев Пловдив, губейки точки в преследването на нова шампионска титла. Евентуален нов неуспех на "Тича" може да намали преднината на "орлите" на върха и да разклати сериозно поста на Антони Здравков, който и сега не е много сигурен.  За Черно море двубоят също е от голямо значение в биткта за място в Топ 6. "Моряците" показаха, че са много добър отбор, след като победиха ЦСКА като домакин с 2:0.

В състава на Илиан Илиев се завръща Васил Панайотов, както и Пламен Димов и Петър Витанов, които изтърпяха наказания за натрупани картони. Аут заради контузии обаче са Жоржиньо и Уго Кононго.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков претърпя операция и ще отсъства от терените няколко седмици. Клаудиу Кешерю има травма след мача с Ботев и е възможно да остане резерва.. Очаква се дебют с екипа на тима от Разград да направи новото попълнение Станислав Манолев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички