Черно море шокира Лудогорец и върна интригата в борбата за титлата


Черно море шокира Лудогорец и върна интригата в борбата за титлата
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4615 0

Отборът на Черно море постигна изненадваща победа над шампиона Лудогорец с 2:1 във Варна. Капитанът на домакините Георги Илиев изигра излкючителен мач, в който реализира и двете попадения за своя и зарадва "Тича".

От своя страна шампионите не показаха най-добрата си и игра и въпреки че успяха да възстановят равенството, през втората част бяха надиграни и заслужено загубиха.

Така в класирането на Първа лига "орлите" остават със 70 точки след 31 изиграни мача. Вторият ЦСКА е със 65, но има мач по-малко. "Моряците" пък изместиха Ботев Пловдив и Берое и се изкачиха до 4-а позиция с 48 пункта, но и мач повече.

До 15' на мача двата тима не предложиха нищо любопитно, като залагаха предимно на надлъгване в средата на терена. В 4' на срещата Вандерсон напредна опасно към наказателното поле на Черно море, но бе спрян лесно от Стефан Станчев.

В 20' на срещата капитанът на Черно море Георги Илиев изправи "Тича" на крака. Ветеранът в тима от морската столица изпълни отлично пряк свободен удар и не остави шанс на Ренан.

Лудогорец бързо се върна в срещата и още 14' след допуснатия гол успя да изравни. Драгош Григоре успя да намери нужното пространство при изпълнение на корнер и с глава изравни - 1:1.

7' след подновяването на играта домакините отново излезнаха напред в резултата. И този път капитанът Георги Илиев разочарова шампионите, като засече топката в мрежата на Ренан след центриране на Ндонгала.

Изненадващо до 75' домакините бяха по-дейните на терена. На два пъти те бяха по-близко до трето попадение, като Ндонгала направи фрапантен пропуск в 64', като бе останал сам срещу вратата. В 73' пък Радослав Василев получи добра топка, която обаче не успя да овладее и кълбото излезе в аут.

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец продължава похода си към поредна титла в България. Играчите на Стойчо Стоев имат актив от 5 точки пред преследвача ЦСКА, като активът им е 70 пункта. 

Черно море от своя страна опитва да догони четвъртия и петия, съответно Ботев Пловдив и Берое. Варненци са с 45 точки, а съперниците им с по 47. 

СЪСТАВИ:

Черно море: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Кононго, Ндонгала, Андраде, Илиев, Панайотов, Да Силва, Василев

Лудогорец: Дос Сантос, Недялков, Сисиньо, Анисе, Дяков, Григоре, Моци, Свиерчок, Попа, Марселиньо, Вандерсон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички