Лудогорец обърна развоя и Ботев Пловдив, увеличи разликата пред ЦСКА


Лудогорец обърна развоя и Ботев Пловдив, увеличи разликата пред ЦСКА
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

6074 0

Актуалният шампион на България – Лудогорец, стигна до пълен обрат и победи с 3:1 като гост Ботев Пловдив в последен мач от 12-ия кръг от Първа лига.

Тодор Неделев откри за "канарчетата" в четвъртата минута. Алекс Сантана изравни резултата в 24-ата минута. Пиерос Сотириу вкара втори гол за "орлите" в 55-ата минута, а пет след това Дилан Мартенс бе изгонен и остави Ботев да доиграе мача с 10 човека. Жордан Икоко вкара трети гол за разградчани в добавеното време. 

Така „орлите” нанесоха първо поражение на „канарчетата” в техния дом през сезона и спряха добрата серия на „жълто-черните” през първенството. Лудогорец остана лидер с 27 точки, четири пред втория ЦСКА (23), който обаче е с мач по-малко спрямо „орлите”. Ботев Пловдив е трети с 21 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с натиск на "орлите", а те имаха шанс в третата минута да открият резултата, но фронталният удар на Мавис Чибота профуча встрани от вратата, пазена от Георги Аргилашки. В ответната атака пък Маркиньос напредна отляво и шутира по диагонала, но топката излезе аут. След неговото изпълнение разградчани сгрешиха при изнасянето на топката, а Ботев наказа тази неточност. Маркиньос даде пас по земя отляво в наказателното поле за Тодор Неделев, който бе оставен абсолютно непокрит и отблизо звездата на пловдивчани матира Кахлина.

Лудогорец опита да отговори на гола с положение за Кирил Десподов, но той стреля неточно. Малко след това отново Десподов можеше да се разпише, но Георги Аргилашки се намеси повече от добре срещу капитана на "орлите".

В 20-ата минута разградчани отново допуснаха грешка при изнасянето на топката и допуснаха опасност пред вратата на Кристиан Кахлина. Маркиньос подаде в наказателното поле към Тодор Неделев, който принуди вратаря на Лудогорец решително да избива.

Лудогорец продължи да натиска съперника си и голът за отбора дойде в 24-ата минута, и то какъв. Алекс Сантана шутира силно с левия крак от двайсетина метра и с прекрасно изпълнени прати топката в сглобката на вратата на Аргилашки - 1:1.

Три след това пък Мавис Чибота не успя да бъде спрян отляво от Супрайен, а крилото на Лудогорец даде успореден пас в наказателното поле на "канарчетата". След карамбол топката се върна при Доминик Янков, чийто удар срещна напречната греда на Ботев.

Десет преди края Кахлина направи спасяване след удар на Дилан Мартенс, а халфът обстрелва гостуващата врата в 38-ата отново, но този път неточно.

Две преди края дойде трети шанс за Дилан Мартенс, който стреля хубаво с десния крак от воле от дузпата, но топката премина встрани от разградската врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев беше много близо до това да вкарат втори гол минута след подновяването на срещата. Реда Рабей шутира отляво, а топката се отби в левия страничен стълб на Кахлина. Последва удар на Неделев отблизо, но неточен. В 50-ата отново Рабей опита да реализира гол за пловдивчани, но и този му удар беше неточен.

Шест минути по-късно разградчани успяха да направят пълен обрат. Мавис Чибота намери отлично Пиерос Сотириу. Нападателят овладя и с плътен изстрел в далечния ъгъл реализира. Първоначално главният съдия Георги Гинчев отмени попадението, но след преглеждане на ситуацията с ВАР, промени решението си и голът бе зачетен. 

В 58-ата пък Мартенс фаулира тежко Сантана в средата на терена и реферът му показа втори жълт картон и той остави своя отбор с 10 човека.

Четири след това Чибота комбинира с пета в наказателното поле за Десподов, чийто удар отляво беше безобразно неточен. В 67-ата Кристиан Кахлина съхрани аванса за своя тим след опасен удар от средна дистанция от Тодор Неделев с левия крак.

Четвърт час преди края на срещата Валентич пусна Антоан Бароан, а секунди след появата му в игра той можеше да изравни резултата за Ботев, но ударът му с глава след ъглов удар не намери целта.

В добавеното време на срещата Текпетей видя вдясно връхлитащия Икоко, който шутира силно с десния крак и направи резултата 3:1 за Лудогорец.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БОТЕВ ПД: 1 Георги Аргилашки  3 Па Конате 4 Виктор Генев 6 Дилан Мартенс 7 Маркиньос 8 Тодор Неделев 10 Емануел Току 17 Николай Минков 18 Самюел Супрайен 22 Реда Рабеѝ 24 Кевин Янсон

ЛУДОГОРЕЦ: 71 Кристиан Кахлина 4 Сисиньо 7 Алекс Сантана 8 Клод Гонсалвеш  11 Кирил Десподов  13 Мавис Чибота 19 Пиерос Сотириу 22 Джордан Икоко 30 Игор Пластун 32 Жосуе Са 64 Доминик Янков

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛУДОГОРЕЦ

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

"Канарчетата" са трети във временното класиране (21 т. от 11 мача) и при успех днес ще изместят ЦСКА от второто място (23 т. от 9 мача), макар и да имат повече изиграни срещи от тях.

Съставът на разградчани пък ще се опита да се откъсне на върха пред тима на Стойчо Младенов, тъй като в момента разликата с "армейците" е само една точка.

За последно двата отбора се срещнаха на 26 април, когато шампионите на България се наложиха с 2:0 над съперника си на негов терен.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички