Лудогорец пречупи борбен Ботев в голов спектакъл в Коматево


Лудогорец пречупи борбен Ботев в голов спектакъл в Коматево
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3975 0

Лудогорец победи с 4:2 при гостуването си на Ботев (Пловдив) в мач от 31-ия кръг на първенството. Диого Кампос изведе своя тим напред още в 4', а в 22' Вандерсон изравни. В 29' разградчани стигнаха до пълен обрат чрез попадение на Кешеру. В 41' минута Милко Георгиев изравни с дебютно попадение за "канарчетата" попадение. В 72' Игор Пластун отбеляза за 2:3, а шест минути по-късно и Швиерчок за крайното 2:4.

Пловдивчани започнаха страхотно срещата и още при първата си възможност в 4'Диого Кампос засече центриране на Тодор Неделев от фаул. Бразилецът се измъкна от защитата на "орлите" и отблизо прати топката във вратата на "орлите".

В 16' Ботев отново успя а организира опасна атака, Фелипе Бризола отмъкна топката от Горалски, но ударът му от границата на наказателното поле мина покрай вратата.

Последваха добри минути за гостите. В 18' Швиерчок бе оставен непокрит в наказателното поле и успя да засече с глава центрирана, но стражът на домакините спаси. 5 минути по-късно грешка в изнасянето на топката бе наказана от разградчани. Швирчок проби отляво и центрира в наказателното поле, където Вандерсон прати топката в мрежата за 1:1. В 29' Луогорец сътвори пълен обрат. Мисиджан центрира отляво в наказателното поле, където Клаудиу Кешеру бе оставен напълно непокрит и с глава вкара за 1:2.

Точно, когато изглеждаше, че Лудогорец установи постоянен контрол и изцяло доминираше, то "канарчетата" се върнаха в мача. В 41' след страхотна атака Милко Георгиев отбеляза изравнителното попадение. Афонсо направи рей отдясно, справи се Георги Терзиев и центрира към точката на дузпата, където Кампос не реализира, но Георгиев стигна до топката, за да отбележи първия си гол с жълто-черния екип.

В 48' Лукас Саша центрира в наказателното поле, Швиерчок засече, но не успя да насочи добре и топката мина над гредата. Срещата през втората част доста повече се изнерви и играта се накъса. В 54' Тодор Неделев отправи силен шут от дъгата, но Игор Пластун застана на пътя на топката.

В 70' Швиерчкок бе изведен сам срещу вратаря на "канарчетата", но Пиргов с брилянтни действия в защита сложи край на опасността. Две минути по-късно след корнер Игор Пластун засече с глава центрирана топка и разградчани отново поведоха.

В 78' "орлите" сложиха край на интригата в двубоя. Джоди Лукоки проби по десния фланг, след което достави подаде към Якуб Швиерчок, който отблизо не сбърка. Точно в края на срещата влезлия като резерва Светослав Дяков си изкара втори жълт картон и бе изгонен от главния съдия.

ПРЕДИ МАЧА

Мачът реално е без значение за канарчетата, които са твърдо на пето място. Причината Белия да прибегне до много от резервите и юношите е предстоящият във вторник в София полуфинал-реванш за Купата на България срещу Славия. Днес наставникът на жълто-черните няма да може да разчита на бразилския нападател Жоао Паоло. Както е известно, той е под наем в Ботев Пловдив от Лудогорец. В договора за преотстъпването на бразилеца има клауза Паоло да не играе срещу разградчани.

Старши треньорът Димитър Димитров-Херо не възнамерява да прави експерименти по състава и ще заложи на най-доброто. С оглед проблемите при канарчетата лидерът в шампионата ще търси и по-изразителен успех, носен на крилете на разгрома над Берое в последния кръг.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 93. Зауербег

Лудогорец: 1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Шверчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички