Лудогорец надви Берое в зрелищен сблъсък с 6 гола и трима голмайстори


Лудогорец надви Берое в зрелищен сблъсък с 6 гола и трима голмайстори
Снимка: beroe.bg

10818 0

Шампионът на България Лудогорец записа втора победа през новия сезон в родното първенство. "Орлите" надделяха над тима на Берое с резултат 2:4 във втория кръг на efbet Лига, като мачът бе изигран в Стара Загора.

Двубоят започна с атакуващ и открит футбол и от двата отбора, които търсиха попадението в мача от първите секунди на двубоя. Пръв до гола обаче се добраха гостите, благодарение на Жоржиньо, който изведе своя отбор напред в резултата.

10 минути преди края на първата част разградчани удвоиха резултата, а голмайстор отново бе Жоржиньо, пронизвайки мрежата на капитана на заралии Душан Перниш. Берое успя да отвърне на удара до края на полувремето, връщайки едно попадение чрез новата си придобивка Зоран Йосипич, който започна като титуляр вместо Мартин Камбуров.

През втората част Лудогорец започна с мощен натиск в търсене на трети гол и го постигна. След само седем минути игра Клаудиу Кешеру, който вкара два гола в първия мач на "орлите" в шампионата срещу Царско село, успя да се разпише за 1:3. Отново той, няколко минути по-късно, направи преднината на гостите още по-изразителна, реализирайки втория си гол в мача и четвърти в efbet Лига.

Резултатът определено не отговаряше изцяло на показаното на терена, след като Берое игра силен футбол и създаде не малко положение пред вратата на националния страж Пламен Илиев. В крайна сметка домакините успяха да се доберат до късен втори гол за своята чест, а той отново бе дело на високия нападател Йосипич, който опроверга доверието на старши треньора на старозагорци.

По този начин Лудогорец се изкачи на върха в класирането, заедно с Черно море, които също записаха втора победа в шампионата, разгромявайки ЦСКА насред "Българска армия". Берое от своя страна се задържа в първата шестица, след като спечели първия си мач за сезона срещу тима на Ботев Враца.

Първо полувреме

Двубоят започна с две чисти положения и пред двете врати още в самото начало. Първо домакините от Стара Загора стигнаха до сериозна опасност пред вратата на Пламен Илиев, но нападателят на заралии се почуди какво да прави и Илиев улови топката. При последвалата контраатака "орлите" на свой ред можеха да стигнат до попадение, но малко ги раздели от крайната цел.

В деветата минута на двубоя старозагорци отново бяха близо до откриване на резултата. След центриране от левия фланг новото попълнение на Берое Зоран Йосипич успя да отклони топката, а Пламен Илиев се извиси във въздуха в опит да избие топката. В крайна сметка ударът не попадна в целта.

Малко по-късно Лудогорец предприе първия си сериозен удар в мача. След дълго подаване от дефанзивната линия на "орлите" Жоржиньо успя да овладее топката, пускайки си я хитро пред тялото, с което елиминира защитник на Берое, а след това преодоля и стража Душан Перниш - 0:1.

Берое веднага натисна на свой ред и стигна до няколко добри положения за изравняване на резултата. Най-добрата ситуация бе пред високия Йосипич, който всъщност влезе в игра на мястото на Мартин Камбуров. Таранът на Берое отново се извиси над всички, нанасяйки удар с глава, но отново не точен. Йосипич обаче не спира да създава главоболия на отбраната на "орлите" със своя ръст и играта във въздуха.

В 35-тата минута на мача Лудогорец успя да удвои резултата в своя полза, а в герой се превърна "виновникът" и за първия гол - Жоржиньо. Нападателят на "орлите" остана без опека и след подаване от Анисе Абел успя да реализира втория си гол в мача - 0:2. 

Берое на три пъти през първото полувреме имаше претенции да получи дузпа - за нарушение и на два пъти за игра с ръка, но сякаш и в трите ситуации главният арбитър на срещата взе правилно решение да остави играта да продължи. 

В самия край на полувремето обаче домакините най-после получиха своето желание, а съдията посочи бялата точка за нарушение в наказателното поле на Антон Недялков срещу Зоран Йосипович. Зад топката застана тъкмо високия нападател, който беше безпогрешен, за да отбележи първото си попадение с екипа на Берое - 1:2.

Второ полувреме

Втората част започна със смяна в редиците на гостите. Яцек Горалски се появи в игра на мястото на Дон Битон. Осем минути след подновяването на играта Лудогорец си осигури комфортна преднина с ново попадение. Остро центриране по земя се озова право в краката на Клаудиу Кешеру, който от близко разстояние не сгреши - 1:3.

Малко по-късно гостите от Разград на практика затвориха мача с четвърти гол, а то отново бе дело на Клаудиу Кешеру, който отбеляза четвъртия си гол в efbet Лига. "Черната" работа обаче бе свършена в центъра от Антон Недялков, който успя да се обърне и да направи отлично движение напред, за да осигури след това извеждащо подаване към Жоржиньо. Голмайсторът на първите две попадения успя да промуши топката към Кешеру, който показа, че заслужава титулярното място в тима на Стойчо Стоев - 1:4.

В 67-мата минута на двубоя Вандерсон се озова на стрелкова позиция, но пропусна великолепна възможност да покачи резултата с още едно попадение за гостите. В следващите минути темпото на игра намаля в сравнение с първата част, когато двата отбора играеха на високи обороти, а и домакините сякаш се примириха с крайния изход от срещата.

В 84-тата минута Клаудиу Кешеру остана на крачка от своя хеттрик в мача, но стражът на Берое Душан Перниш го отказа. Разбъркване в наказателното поле на заралии доведе до това топката да се окаже в краката на голмайстора на Първа лига, който отправи мощен удар към вратата, но Перниш успя да отбие топката.

Само две минути по-късно късметът отново не бе на страната на Берое в този мач. След хубав пробив и остро центриране успоредно на голлинията на вратата на "орлите", играещият отличен мач Георги Терзиев успя да изчисти топката в корнер точно пред краката на противников футболист.

Секунди след това Иван Минчев за състава на Берое опита далечен изстрел, който се оказа изключително добър, но Пламен Илиев успя да спаси. При последвалия ъглов удар обаче Берое най-после успя да реализира втори гол, благодарение на Йосипич, който вкара второто си попадение в мача с глава - 2:4.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините от Стара Загора започнаха по отличен начин новия сезон, след като победиха тима на Ботев Враца с 3:1 като гост. Така заралии взеха пълния актив от три точки, което им отреди и място сред лидерите в родния елитен шампионат.

Що се отнася до Лудогорец, "орлите" също спечелиха своя първи мач, но срещу новака в първенството Царско село, побеждавайки ги с 2:0. Настроението в щаба на разградчани едва ли е особено приповдигнато, след като тимът отпадна от Шампионска лига още срещу първия си съперник.

СЪСТАВИ

Берое: Душан Перниш, Иван Бандаловски, Ерол Алкан,  Никита Баранов, Александър Василев, Александър Цветков, Яя Меледже, Милен Желев, Зоран Йосипич, Карлос Охене, Рубен Бригидо

Лудогорец: Пламен Илиев, Сисиньо, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Антон Недялков, Анисе Абел, Стефан Баджи, Джоди Лукоки, Дон Битон, Жоржиньо, Клаудиу Кешеру

Междувременно един от шефовете в Берое разкри какви са шансовете Димитър Бербатов да заиграе в Стара Загора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички