Престижна първа победа за Лудогорец в контролите - сломи Цървена звезда


Престижна първа победа за Лудогорец в контролите - сломи Цървена звезда
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

5415 0

Българският шампион Лудогорец записа първа победа на подготвителния си лагер в Турция. "Орлите" надделяха с 3:2 над Цървена звезда, за да постигнат престижния успех. Това е и първа загуба за сръбския гранд в приятелските му срещи!

С много силен мач се отчете Бернард Текпетей. Той бе с ключова роля за първия и за втория гол. При първия се отчете с отличен пробив, след който Доминик Янков стреля, а топката бе спряна от Тиаго, който овладя и вкара отблизо. При втория пък самият той завърши след неразбирателство в противниковата отбрана.

До 36-ата минута резултатът бе класически, след като Десподов проби добре и комбинира с Тиаго, който вкара втория си гол. "Орлите" се отчетоха и с две греди за полувремето.

Втората част стартира отлично за разградчани, но към края на срещата българският тим допусна връщане в мача за Цървена звезда. Сърбите вкараха в 75-ата и в 90-ата минута, като вторият гол бе дело на Алекс Виго, който бе свързван с трансфер в Лудогорец.

Ето и как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-тата минута Лудогорец бе много близо до попадението. След подаване отдясно по атаката Игор Тиаго намери топката с едно докосване и я насочи към противниковата врата, но тя се спря с левия страничен стълб до Милан Борян - бившия вратар на разградчани.

9' - 1:0! Текпетей проби много добре отляво, комбинира с Доминик Янков, който опита изстрел. Ударът му се спря в Тиаго в наказателното поле, той овладя и стреля бързо, като преодоля вратаря.

Българският отбор продължи да стои по-добре на терена в сравнение със своя съперник. Сърбите обаче създадоха много добро положение за гол в 25-ата минута, когато Мияиович центрира отлично отдясно. Той намери свой съотборник, който спечели борбата във въздуха и насочи топката с глава от непосредствена дистанция. Топката бе в обсега на Падт, който успя да реагира скоростно и да спаси, демонстрирайки класата си.

Така след няколко много добри намеси на бившия вратар на Лудогорец срещу "орлите", стражът на разградчани също се отличи с чудесна изява.

34' - 2:0! Десподов опита пробив отдясно, но бе спрян. Последва леко разбъркване в наказателното поле на сърбите, след което влизащият на скорост Текпетей стреля мощно с "по-слабия" си ляв крак и вкара за 2:0, затвърждавайки отличната си игра в мача.

36' - 3:0! Следващият пробив на Десподов обаче сработи перфектно. Българинът напредна и комбинира с Тиаго, който с едно докосване отблизо вкара второто си попадение.

Полувремето завърши при този резултат, като Десподов можеше да покачи на 4:0, но бе спрян от гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част новата придобивка Диниш Алмейда се контузи. В 48-ата минута той бе заменен от Франко Русо.

В 58-ата минута разградчани бяха близо до нов гол. Груба грешка на противниковия тим и Матиас Тисера се озова срещу Борян, но стражът успя да спаси. След ситуацията се стигна до ъглов, след чието изпълнение Франко Русо нанесе удар, но отново вратарят бе на място.

75' - 3:1! Цървена звезда върна едно попадение четвърт час преди края на срещата. Иванич получи топката на границата на наказателното поле, след което стреля коварно по земя и предоля стража на "орлите", който нямаше и добра видимост.

90' - 3:2! Алекс Виго, който бе свързван с трансфер при "орлите", вкара още един гол за сърбите и върна надеждите им в края.

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Вердон, Алмейда, Витри, Недялков, Пиотровски, Нареси, Янков, Тиаго, Текпетей, Десподов

Цървена звезда: Борян, Николич Еракович, Милунович, Азаров, Мияилович, Канга, Иванич, Букари, Митрович, Пешич

ПРЕДИ СРЕЩАТА

За "орлите" от Разград срещата със сръбския тим ще бъде трета проверка, откакто са на турска земя, като "зелените" все още търсят първата си победа. Те загубиха от Хановер с 2:1 и завършиха 1:1 срещу Заглембие (Полша).

За сметка на това, Звезда има 4 победи от 4 контролни срещи от началото на своята подготовка - над Легия Гданск, Нефтчи Баку, Копер и Динамо Тбилиси. 

Звезда води в сръбското първенство с 10 точки на върха пред Партизан, докато пред Лудогорец стои предизвикателството да навакса изоставане само от точка на ЦСКА, който оглавява Първа лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички