Беззъб, слаб и скучен Лудогорец пак падна в Разград в Лига Европа


Беззъб, слаб и скучен Лудогорец пак падна в Разград в Лига Европа
Снимка: LAP.BG/ Ivan Ivanov

7079 0

Десеткратният шампион на България Лудогорец изигра ужасно слаб мач и загуби у дома от Брага с 0:1 в мач, който едва ли някой ще помни с добро след слабата игра на българския шампион, който изненада и bet365 bonus, като очакванията бяха, че "орлите" ще успеят да вкарат поне един гол. Шампионът обаче нямаше дори добро положение в мача. 

Единственият гол в мача беше дело на капитана на португалската селекция Орта, който завърши красиво нападение на своя тим още в 7'. Ранният гол предполагаше, че Лудогорец ще има достатъчно време за реакция, но българският шампион нямаше никакъв шанс за гол през пълните 90 минути на мача. 

Португалците от своя страна изпуснаха куп положения, като удариха и две греди, печелейки напълно заслужено срещата. Благодарение на 3-те точки, Брага записа втори пореден успех и се изкачи до 2-а позиия с актив от 6 точки (една по-малко от Цървена звезда). 

Мидтиланд е на 3-о място, след като записа равенство със сръбския гранд по същото време, а Лудогорец с една точица и само един отбелязан гол е на последното място в групата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец не започна никак уверено в мача, като в 5' Орта удари греда, а минута по-късно Мусрати от 3 метра стреля в аут при центриране в наказателното поле. Минута по-късно обаче това нямаше значение. 

В 7' поредното нападение на Брага, този път по лявото крило, матира защитата на Лудогорец. Секейра проби отлично към наказателното поле и аутлинията, насочи прекрасно топката за Орта, който засече неспасяемо в близкия ъгъл - 0:1. 

Само 2 минути по-късно при статично положения в полза на Лудогорец Десподов центрира перфектно пред малкия пеналт, където Жозуе Са засече отлично с глава и изравни, но страничният рефер отсъди засада. VAR потвърди, че позицията на защитника е била зад отбраната на Брага и решението на съдиите остана. 

Лудогорец имаше териториален превес в срещата след гола, но домакините бяха прекалено анемични пред наказателното поле на съперника, за да стигнат дори до опасна ситуация. Имаше няколко момента, в които Десподов и Текпетей успяваха да получат топката на скорост, но и двамата не намериха правилното продължение на атаките. 

Единственият точен удар отправи Сотириу, който след грешка в отбраната можеше да се разпише, но от дъгата на наказателното поле стреля право във вратаря - 0:1 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Нищо не се промени в играта на Лудогорец през вторите 45 минути, като дори напротив - дори пробивите на скорост липсваха в половината на Брага. 

СЪСТАВИ

Лудогорец: Кахлина, Икоко, Са, Вердон, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Янков, Текпетей, Десподов, Сотириу

Брага: Матеус, Сикейра, Лейте, Оливейра, Фабиано, Кащтро, Медейруш, Ал Мусрати, Галено, Рикардо Орта, Абел Руиз

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Станислав Генчев записа едно равенство и една загуба до момента и заема третото място в Група "F". "Орлите" завършиха 1:1 при гостуването си на Мидтиланд, а след това отстъпиха на Цървена звезда с 0:1 на свой терен!

Португалският Брага пък има три точки, дошли след успех над датчаните с 3:1. Преди това отборът бе загубил визитата си на Звезда в Белград с 1:2. Брага е на второто място в групата...

Това няма да е първи мач между тези два клуба - през 2017 г. те също бяха съперници в групите на Лига Европа, а тогава Лудогорец постигна победа с 2:0 в Португалия и равенство 1:1 в България. Впоследствие "орлите" излязоха от групата, но бяха отстранени от Милан на 1/16-финалите с общ резултат 0:4.

Станислав Генчев няма да може да разчита на контузените Вандерсон, Каули, Марин, докато Сисиньо е наказан заради червения си картон срещу Цървена звезда. Букмейкърите дават леко предимство на Брага и са означили евентуалната им победа с коефициент 2.05. Равенството в мача е фиксирано на 3.50, а победа за Лудогорец е означена с 3.60! Вероятноста в срещата да бъдат отбелязани поне 3 гола е със знак 1.90...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички