Лудогорец срещу Интер: "Нерадзурите" взеха своето без да се напрягат


Лудогорец срещу Интер: "Нерадзурите" взеха своето без да се напрягат
Снимка: Ludogorets.com

42459 0

Българският шампион Лудогорец показа отлична игра в защита при подновяването на надпреварата в Лига Европа, но "орлите" загубиха с 0:2 домакинския си мач на Интер в мач, в който футболистите на Павел Върба тотално разочароваха с представянето си в атака. 

"Нерадзурите" взеха своето в мача, след като имаха много ситуации за гол, а Пламен Илиев до последно беше големият герой на тима от Разград. В 71' и той нямаше какво да направи, след като италианският гранд "скри топката" на своя домакин, а Ериксен реализира красив гол за победата.

Само минута по-късно той стреля и в напречната греда, което остави някакви шансове на Лудогорец до края на мача, но в 4' на добавеното време Ромелу Лукаку се разписа след историческа първа намеса на VAR в България - 0:2. 

За целия двубой в Разград Лудогорец записа само 1 удар по посока на вратата на Интер, което е своеобразен антирекорд в домакински мачове на "орлите" в Европа. Българският тим имаше само няколко по-опасни нахлувания по крилата, но нищо сериозно, създадено в пеналтерията на италианския гранд. 

Реваншът между двата отбора е след седмица на "Джузепе Меаца" в Милано.  

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' Интер имаше шанс за гол, след като Ериксен проби отдясно, подаде в наказателното поле за Бираги и той стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. В началните минути "нерадзурите" успяха да установят натиск, но домакините бяха подготвени и не допуснаха много опасности пред вратата си. 

"Орлите" отговориха с нахлуване в наказателното поле на Вандерсон, който се подготви за стрелба от малък ъгъл, но Ранокия успя да се намеси и изби в корнер. След сравнително добрите първи 10 минути темпото леко спадна, а положенията станаха още по-редки. В 20' пък Лаутаро Мартинес влезе по безумен начин в краката на Георги Терзиев и получи жълт картон, заради който ще пропусне реванша идната седмица на "Сан Сиро". 

В 25' Интер създаде най-доброто си положение в мача. Моузес размина елементарно Недялков по дясното крило и центрира прекрасно към далечната греда за Санчес. Той стреля от воле, Илиев успя да отрази, а топката след това беше изчистена - страхотна намеса на Пламен Илиев. 

Последваха още няколко интересни центрирания към наказателното поле на Лудогорец, но Терзиев и Григоре обраха всички топки, а Интер така и не създаде повече положения. Докато защитата на "орлите" изглеждаше много добре, то нападението определено не се представяше на ниво, а положения пред вратата на Падели изобщо нямаше. За цялото полувреме играчите на Павел Върба не отправиха нито един удар. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Още в началните 5 минути Интер достигна до две отлични ситуации за гол. В 48' Мартинес получи топка в наказателното поле и успя да стреля, топката се отби в Илиев и срещна гредата. Последва и центриране от корнер, но последвалият удар на играч на "нерадзурите" не намери очертанията на вратата. В 63' пък отново Пламен Илиев трябваше да се намесва решаващо, след като при поредното центриране топката попадна на границата на наказателното поле, откъдето Весино стреля мощно, но вратарят на Лудогорец спаси. 

Лудогорец от своя страна разчиташе на контраатаки и имаше две обещаващи ситуации. При първата Свиерчок получи сам по дясното крило, но подаването му беше много неточно. В 66' пък Недялков с един от редките си пробиви по лявото крило притесни защитата на Интер, но Валеро посрещна паса преди топката да стигне до Марселиньо. 

В 70' пък Недялков можеше да отбележи много красив гол, след като пробва удар от близо 35 метра, но топката профуча покрай вратата. Само минута по-късно обаче Интер поведе в резултата. Лукаку разигра отлично през центъра към лявото крило за Бираги, който от своя страна бързо стигна до наказателното поле. Пред пеналтерията на Лудогорец се стигна до бърза комбинация с по едно докосване между Лукаку, Весино и Ериксен, като бившият ас на Тотнъм реализира от границата на наказателното поле - 0:1 след маркова комбинация на Интер. 

В 73' отново Ериксен беше близо до гола при контраатака, но ударът му от 16 метра срещна напречната греда зад Пламен Илиев. В добавеното време при центриране от корнер Лукаку и Санчес се разминаха с топката току пред погледа на Пламен Илиев. И двамата обаче се разминаха с топката. 

Оказа се обаче, че при тази ситуация с ръка в наказателното поле на Абел Анисе е играл с ръка, а VAR помогна на съдията да отсъди дузпа. Лукаку се нае с отговорността да изпълни и беше точен - 0:2. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

След като излязоха стартовите състави на двата отбора, стана ясно, че Павел Върба е направил сериозна промяна в отбора си и нападението на тима ще бъде водено от Свиерчок, вместо от голмайстора на отбора в Лига Европа Клаудио Кешеру. 

Лудогорец: Пламен Илиев, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Антон Недялков, Сисиньо, Анисе, Дяков, Марселиньо, Вандерсон, Каули, Якуб Свиерчок

Интер: Падели, Годин, Ранокия, Д'Амброзио, Моузес, Весино, Валеро, Ериксен, Бираги, Лаутаро Мартинес, Алексис Санчес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След силното представяне на българския тим в груповата фаза досегашният старши треньор Станислав Генчев беше заменен на поста от Павел Върба заради липсата на лиценз на бившия национал на България. Той остана в неговия щаб, а опитният специалист дебютира с успех с 6:0 над Ботев (Враца) през уикенда. 

Интер от своя страна води сериозна битка за шампионската титла в Серия А, но през уикенда претърпя поражение от Лацио на "Олимпико" и изостана леко спрямо преките си конкуренти. Голямата цел на "нерадзурите" е спечелването на шампионата в Италия, така че участието в Лига Европа Аще бъде изполвано от Антонио Конте за обиграването на футболисти със статут на резерви. Сред тях обаче са играчи като Алексис Санчес, Андреа Ранокия, Борха Валеро и Виктор Моузез - футболисти, играли на най-високо равнище. 

На разположение на Павел Върба са всички титуляри в състава на Лудогорец, като в тима няма проблеми с контузени. Единственият отсъстващ е Джоди Лукоки, който не успя да си уреди трансфер през зимата и е оставен извън състава заради поведението си. 

Очаквайте стартовите състави към 19:00 часа!  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички