Лудогорец поведе, но допусна пълен обрат на старта в Лига Европа


Лудогорец поведе, но допусна пълен обрат на старта в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5155 0

Българският шампион Лудогорец допусна много тежко поражение на старта на кампанията си в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" поведоха с 1:0 на Антверп още на старта на второто полувреме, но само в рамките на 20 минути обратът до 2:1 беше факт и белгийският носител на Купата си тръгна с 3-те точки от "Хювефарма Арена".

Още самото начало подсказа, че "орлите" ще имат много проблеми в мача, и то най-вече в защита, след като в първите 30 минути гостите пропуснаха 3 чисти голови положения. За капак и Кирил Десподов, който беше най-активният играч на домакините, получи контузия в края на първата част и трябваше да бъде принудително заменен. 

Началото на втората част нямаше как да е по-успешно за разградчани, които откриха резултата с първата си атака - Ихиньо проби през центъра, стигна до границата на наказателното поле и прати истински снаряд в долния ляв ъгъл - перфектен завършек и 1:0 за домакините. Последваха и няколко пропуски на Лудогорец, което до голяма степен остави Антверп в мача. И това струва скъпо на домакините. 

В 63' Гаркенс с изумителен удар с глава успя да изравни резултата, след като Сантана го изпусна на близката греда при центриране от корнер на Юклерод. В 70' пък Рафаелов се възползва от поредната грешка на Сантана, който му подари топката сам срещу Пламен Илиев, нападателят премина през стража и отбеляза на празна врата. До края на мача гостите от Антверп пропуснаха още 3-4 чисти голови положения, като именно вратарят на домакините се оказа с ключова роля за това Лудогорец да не бъде разгромен. 

Така, за разлика от миналия сезон, когато в първия кръг Лудогорец прегази ЦСКА Москва с 6:1. Тогава "орлите" преминаха групата, но сега това изглежда тежка мисия. В другия мач от групата Тотнъм прегази ЛАСК (Линц) с 3:0. 

Вечерта определено не беше добра за българския футбол, след като и другият ни участник - ЦСКА, претърпя неприятна загуба у дома

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

От самото начало "орлите" показаха доста пропуски в дефанзивен план и с две контраатаки Антверп едва не стигна до гол. По-опасното положение бе в 10', когато Юклерод беше изведен в наказателното поле, успя да си проправи път, успоредно на голлинията, и подаде за Рафаелов, който обаче прати топката високо над вратата. 

Постепенно Лудогорец овладя играта в центъра, но допусна поредна грешка в средата на терена. В 20' топката беше загубена в центъра на терена и Рафаелов проби през двете линии на защита на домакините и стреля, но топката премина покрай вратата, докато двама играчи на белгийския тим бяха на чисти позиции в пеналтерията на "орлите". Само 2 минути по-късно пореден пропуск през сърцето на халфовата линия позволи на Юклерод да намери Геркенс в наказателното поле, но Пламен Илиев направи страхотно спасяване. Секунди по-късно отново атакуващият халф на гостите беше на добра позиция, но този път прати топката на сантиметри покрай гредата. 

Във втората половина на първата част мачът стана много двуостър, а Лудогорец пропусна най-добрите си шансове. На два пъти Ихиньо се озова на добра позиция, но ударите му бяха блокирани. Десподов пък направи невероятен пропуск, след като Ихиньо му поднесе топката на 10 метра от голлинията, но ударът на национала беше слаб. В последствие се оказа, че той е получил мускулна травма и се наложи да излезе рано-рано от терена. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още с първата атака през втората част Лудогорец стигна до гол. Ихиньо проби сам в половината на опонента и току пред наказателното поле реши да стреля и прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл - 1:0 и гол за испанеца. 

Лудогорец профука няколко обещаващи скоростни атаки в следващите 10-ина минути и в 63' съставът на Павел Върба беше наказан за това. При центриране от корнер Сантана изпусна Геркенс, а халфът стреля с глава, топката прехвърли Илиев и влетя в горния десен ъгъл. 

В 72' ситуацията за Лудогорец стана още по-тежка. Сантана при лесно разиграване в половината на своя тим реши да връща на вратаря Илиев, но пасът беше твърде слаб. Рафаелов успя да стигне до кълбото, заобиколи вратаря и реализира на празна врата. 

След попадението на гостите от Белгия играта на Лудогорец тотално се срина, а в 80' Пламен Илиев запази шансовете за поне частичен обрат, след като спаси тежък удар на Бута. Само минута по-късно Геркенс разтресе горната греда на вратата и също "удари рамо" на домакините в мача. Текпетей, Кешеру и Анисе се появиха за "орлите", но и това не промени с нищо играта на възпитаниците на Павел Върба. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Терзиев, Вердон, Недялков, Баджи, Сантана, Янков, Каули Оливейра, Кирил Десподов, Ихиньо

Антверп: Бутес, Де Лает, Гелин, Батубинсика, Мийоши, Геркенс, Харун, Хонгла, Юклерод, Бенавенте, Рафаелов

ПРЕДИ ДВУБОЯ 

Лудогорец се добра сравнително лесно до групите през този сезон. "Орлите" отпаднаха рано-рано от Шампионска лига, след като Мидтиланд отстрани възпитаниците на Павел Върба в квалификациите на най-комерсиалния клубен турнир, но след това жребият за ЛЕ беше благосклонен към родния представител. Лудогорец "прескочи" един от квалификационните кръгове без да играе, а в плейофа за място в групите отстрани Динамо Брест след победа с 2:0 като гост. 

Антверп пък играе директно в груповата фаза, след като заслужи това си право през миналия сезон в белгийската Юпилер лига. Клубът направи и солидна селекция за европейското си участие, но в днешния двубой на терена няма да са Мбокани (наказание), Джордан Лукаку, Абдолайе Сак (болни) и Нсимба. В същото време има доста играчи, които са под въпрос заради различни болежки. 

Лудогорец не убеди с играта си точно преди двубоя, след като стигна само до 1:1 срещу Царско село в Първа лига. Въпреки това единствената загуба досега през кампанията дойде срещу Мидтиланд, като оттогава насам в 9 мача клубът има 7 победи и 2 равенства. Опонентът е с две поражение в Белгия след старта на шампионата, като и двете са в гостувания. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички