Копенхаген съкруши мечтите на Лудогорец за 1/8-финал в Лига Европа


Копенхаген съкруши мечтите на Лудогорец за 1/8-финал в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

2950 0

Лудогорец не успя да се класира за 1/8-финалите на Лига Европа, след като завърши 0:0 в реванша срещу Копенхаген в Дания.

Първата среща завърши 1:2 за датчаните, а задачата да наваксат два гола се оказа непосилна за българския шампион. Копенхаген пък за първи път в своята история се класира на 1/8-финал в Лига Европа.

Срещата бе доста открита, като и двата отбора имаха положения, от които не успяха да се възползват по-най-добрия начин. Лудогорец бе по-активният отбор през голяма част от срещата, но и тази вечер основен проблем пред разградчани бе завършващата фаза на атаката и така и не успяха да намерят път към вратата на Копенхаген.

Двубоят започна по-добре за домакините, които бяха на косъм отново да поведат с ранен гол срещу българския шампион. Още във 2' Федерико Сантандер отправи опасен удар от малък ъгъл, но Владислав Стоянов изби топката с крак. За разлика от първия двубой, този започна много по-отворено и Копенхаген показа, че няма намерение да брани резулат, а ще търси попадение.

Лудогорец опита да организира няколко бързи атаки, но отново завършващият удар им липсваше. В 19' Владислав Стоянов изрита силно топката, Кафу я овладя зад центъра, напредна, но от наказателното поле стреля изключително неточно.

В рамките на две минути последваха по едно опасно положение пред двете врати. В 29' Натанел изби решително с глава, точно преди връхлитащият Корнелиус да засече в мрежата. В ответната атака Кешеру стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката мина покрай гредата.

До края на полувремето Лудогорец продължи да доминира, а съдията изнерви мача като подмина няколко нарушения срещу "орлите". В 37' пък шут на Натанаел с десния крак попадна в ръцете на Олсен.

Втората част започна с атака за Лудогорец, но Вандерсон опита удар от прекалено далечно разстояние и топката излезе в аут. В 54' Сантандер претендира за дузпа, за игра с ръка на Моци в наказателното поле. Съдията обаче отсъди фаул на нападателя, което предизвика буйни реакции, този път в лагера на Копенхаген.

В 62' Лудогорец стигна до най-опасното си положение в мача. Натанаел пусна топката към Вандерсон, който нагласи топката на десния си крак, но топката мина на сантиметри от десния стълн на вратата на Олсен. 

Копенхаген създаде най-чистото положение в срещата чак в 77'. Корнелиус свали с глава към Куск, който от непосредствена близост прати топката над вратата.

Домакините можеше да стигнат до победата в края на мача, когато Петер Анкерсен стреля опасно от фаул, но Владислав Стоянов се намеси решаващо и изби в корнер.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща датският хегемон стигна до победа с 2:1 на стадион "Васил Левски", до голяма степен благодарение на индивидуални грешки в редиците на родния шампион. Все пак Клаудио Кешеру вкара гол за Лудогорец, който запази шансовете на 5-кратния първенец за класиране. 

В Дания обаче ще е още по-тежко за футболистите на Георги Дерменджиев. Предпочитащи играта по земя и късите подавания, те трябва да играят при тежки условия в Дания, но пък теренът ще е по-добре приготвен от този на "Васил Левски".

Освен това в датската преса пише, че домакините готвят промени в стартовия си състав с оглед на тежката програма пред тима, както и резултата от предния двубой. Това, разбира се, може да бъде използвано от "орлите", чиято единствена загуба като гост тази година е от Арсенал (в европейските клубни турнири).

Георги Дерменджиев също се очаква да направи промени в стартовия си тим, като Кешеру и Пластун се очаква да заменят Мисиджан и Паломино.

Стартови състави:

Копенхаген: Олсен, Анкерсен, Йоргенсен, Йохансон, Аугустинсон, Туту, Кейта, Матич, Йенсен, Сантандер, Корнелиус.

Лудогорец: На вратата застава Владислав Стоянов. Четиримата в защита пред него са Натанел, Козмин Моци, Паломино, Йордан Минев. Абел Анисе, Марселиньо и капитанът Светослав Дяков ще оперират в средата на терена, а в предни позиции ще бъдат Вандерсон, Джонатан Кафу и Клаудио Кешеру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички