Интер обърна Лудогорец в далеч по-силен мач на "орлите"


Интер обърна Лудогорец в далеч по-силен мач на "орлите"
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

43337 0

Тазгодишната европейска одисея на Лудогорец завърши с достойно представяне на българския шампион в Милано. Пред празните трибуни на "Джузепе Меаца" "орлите" загубиха минимално с 2:1 от Интер, но за разлика от първия двубой показаха далеч по-добра игра в нападение и дори поведоха в резултата през първата част на мача. 

В 26' Сисиньо центрира отлично в наказателното поле и крилото Каули успя да овладее в пряк двубой с Диего Годин и от 4 метра и малък ъгъл разстреля Падели за 1:0. До края на първото полувреме обаче Интер не просто изравни, а и успя да обърне резултата, макар и по щастлив начин. 

Първо в 31' Бираги беше изведен в наказателното поле и стреля, топката рикошира в крака на Терзиев и влетя в близкия за Пламен Илиев ъгъл. В добавеното време на първото полувреме Лукаку стреля с глава, Илиев успя да отбие, но кълбото рикошира отново в главата на нападателя и влезе във вратата - страхотен малшанс за Лудогорец и 2:1. 

През второто полувреме домакините удариха греда, докато Лудогорец отправи няколко опасни удара, но до нов гол не се стигна в нито една от двете врати. С добри изяви от пейката се включиха Свиерчок и Чибота, но нямаха шанс пред гола. 

С поражението в Милано приключва и участието на българския тим в Лига Европа. То ще се запомни с паметния обрат от 0:1 до 5:1 срещу ЦСКА Москва, силните мачове срещу Ференцварош, но и тежкото 0:6 от Еспаньол. В клубната каса влязоха над 8 милиона евро от двата турнира на УЕФА, в които отборът записа участие. Павел Върба обаче не успя да запише дори равенство при дебюта си за Лудогорец в Европа. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ НА ИНТЕР - ЛУДОГОРЕЦ

Интересен подход избраха играчите на Върба в началото на мача. Те започнаха с висока преса и още в първите две минути организираха две бързи нападения по крилата, но до точен пас към Кешеру не се стигна. В 6' обаче Интер отговори с прекрасна контраакция, при която сам срещу вратаря беше изведен Лукаку. Нападателят бе напълно сам, но ударът му беше ужасно слаб и Илиев успя да парира удара му - немислим пропуск на голмайстора на "нерадзурите". 

В 26' Сисиньо получи изумителен пас по дясното крило, съумя да овладее и подаде към малкото наказателно поле. Там при игра тяло в тяло Каули надделя срещу Диего Годин, успя да овладее кълбото и с мощен удар от 3-4 метра разстреля Падели и даде аванс на своите - 0:1 за българския шампион! 

Само 3 минути по-късно Алексис Санчес беше изведен в наказателното поле, но стреля право във вратаря и Илиев спаси топката. Малко по-рано в атаката обаче Моузес размина лесно Недялков, нахлу в наказателното поле и там Дяков закачи глезена на халф-бека на бранителя. Ситуацията обаче беше прегледана от "VAR" съдиите и беше потвърдено, че решение няма. 

В 31' обаче "нерадзурите" стигнаха до равенството. Между 4-ма играчи на Лудогорец Ериксен съумя да пусне в наказателното поле за нахлуващия Бираги, който веднага стреля по диагонала, топката рикошира в крака на Терзиев и влетя в близкия за Илиев ъгъл - слабо пласиране на вратаря и 1:1. 

Натискът на домакините продължи и след изравняването, като на два пъти Илиев трябваше да се намесва при удари на "нерадзурите". В 39' пък Ериксен центрира страхотно от корнер и Ранокия надскочи Баджи и стреля, но топката мина с малко встрани от вратата. Илиев бе замръзнал на голлинията. 

В последната минута на 4-минутното продължение Интер успя да поведе. Санчес центрира перфектно към Лукаку, който стреля с глава, но Илиев спаси. Отбитата топка обаче се върна на главата на нападателя, който вече бе легнал на тревата, и влетя в мрежата - 2:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ НА ИНТЕР - ЛУДОГОРЕЦ

Второто полувреме на битката на "Меаца" започна по подобен начин на първото - преса от Лудогорец и ранно положение за "орлите". Марселиньо навърза четирима и успя да промуши топката за Кешеру в наказателното поле, но Годин парира удара му. "Орлите" продължиха да натискат и имаха още няколко добри момента пред пеналтерията на Падели, но до опасно положение не се стигна. 

Вместо Лудогорец да изравни, домакините можеха да вкарат 3-и гол. Лукаку получи добра топката в наказателното поле и стреля мощно с левия крак, но Илиев се намеси отлично и отби тежкия удар в гредата - все още 2:1 в Милано и 30 минути до края на срещата. В 67' резервата Свиерчок можеше да изравни, но Падели изби удара му от средна дистанция. 

В 83' друга резерва - Мавис Чибота, проби отлично по лявото крило, промени рязко посоката на движение и нахлу в наказателното поле, като се опита да стреля в далечния ъгъл. Ударът му обаче премина встрани от вратата. В края на срещата Лудогорец имаше териториален превес, но не успя да го материализира поне в изравнителен гол. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ИНТЕР И ЛУДОГОРЕЦ 

Двамата треньори определиха избраниците си за срещата на "Меаца", като в отбора на "орлите" имаше няколко важни промени. Те бяха свързани най-вече с нападението, което бе далеч по-опасно с наличието на Клаудио Кешеру сред титулярите. 

Интер: Падели, Д'Амброзио, Годин, Ранокия, Моузес, Бираги, Ериксен, Валеро, Барела, Санчес, Лукаку

Лудогорец: Илиев, Терзиев, Григоре, Недялков, Сисиньо, Дяков, Баджи, Марселиньо, Вандерсон, Каули, Кешеру

ВАЖНО ПРЕДИ ИНТЕР - ЛУДОГОРЕЦ 

В първата среща Лудогорец се представи на прилично ниво в дефанзивен план и рядко допускаше положения пред вратата на Пламен Илиев преди да настъпи последния половин час от мача. В същото време обаче "орлите" изглеждаха тотално беззъби в нападение, не създадоха нито едно опасно положение и отправиха само един удар по посока вратата на съперника. 

В същото време Антонио Конте заложи на доста резервни футболисти, но не подцени двубоя, след като в титулярния му състав личаха имената на Кристиан Ериксен, Лаутаро Мартинес, Алексис Санчес и други. С оглед предстоящия двубой срещу Ювентус се очаква италианецът да използва още повече резерви, което може да направи шансовете на Лудогорец малко по-големи. 

До момента "орлите" не са постигнали обрат в елиминации след изоставане с два гола след първата среща. За сметка на това обаче Лудогорец има победа в Италия в елиминации, след като през 2014 година бе победен Лацио с 1:0 на "Олимпико". Последното гостуване на българския гранд в Италия пък беше срещу Милан отново на "Сан Сиро", като тогава "росонерите" спечелиха с 1:0 след 3:0 при първия двубой в България. 

Лудогорец влиза в мача на "Меаца" след шокиращо равенство срещу Етър в Първа лига. Освен това отборът е тотално изолиран заради опасността от коронавирус в Италия. На футболистите им е забранено да излизат от хотела, както и да комуникират с персонала на съоръжението, където са отседнали (Козмин Моци коментира ситуаицята - четете тук). 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ ИНТЕР - ЛУДОГОРЕЦ 

  • Вижте коя ТВ ще излъчва Интер - Лудогорец 
  • Първи случай на коронавирус в италианския футбол
  • Конте коментира решението да няма фенове на "Меаца" 
  • Забраните, които играчите на Лудогорец получиха 
  • Превю на мача Интер - Лудогорец 
  • Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от Левски

    Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

    През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички