ХИК и Лудогорец се скъсаха да пропускат и завършиха наравно накрая


ХИК и Лудогорец се скъсаха да пропускат и завършиха наравно накрая
Снимка: ПФК Лудогорец

15655 0

Отборът на Лудогорец не успя да се справи с финландския шампион ХИК Хелзинки. В първия мач между двата тима от групите на Лига Европа те завършиха наравно в столицата на скандинавската страна – Финландия.

Откриващият гол на „Болт Арена“ падна в десетата минута и беше дело на Матиас Тисера след отлична комбинация с Каули Оливейра, но домакините изравниха в 55-ата минута чрез Перпарим Хетемай. До края на мача и двата отбора имаха отлични положения за гол, като Радуловски от домакините и Нонато от „орлите“ не успяха да разпечатат противниковата врата.

Така Лудогорец генерира вече четири точки в своя актив след първите три мача от своята група и е на второ място, докато ХИК остава последен с една. Реал Бетис е лидер с шест пункта, докато трети е Рома с три точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира с положение за домакините от Хелзинки, след като топката беше центрирана в наказателното поле на Лудогорец, а Лингман стреля, но над вратата на разградчани. Лудогорец обаче заигра доста по-добре с топката, което им помогна да вкарат в гол в 10-ата минута от срещата. Тогава Каули пое от центъра и изведе чудесно Тисера сам срещу Хазард и №10 на родния шампион прати топката между краката на ирландеца за 1:0.

ХИК започна да разчита на преса още в половината на разградчани, но това не смущаваше Лудогорец. В 23-ата домакините опитаха заучено отиграване след свободен удар, но центрирането на Сойри не успя да бъде достатъчно точно към Хосконен, който да атакува вратата на госта с глава.

Пет след това Лудогорец като по чудо не допусна гол в своята врата. Домакините организираха нападение отдясно, а топката се озова в сам-самия в наказателното поле Перпарим Хатемай. Той шутира по земя, но за негово нещастие Малик Бубакари, който бе застанал пред родната врата спря кълбото да влети в лудогорската врата.

В 38-ата минута пък Текпетей шутира изключително силно с левия крак посока вратата на ХИК, ала стражът Хазард се намеси и спаси. В 43-ата Пластун добре блокира удар на Малик Абубакари към вратата на Падт.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част започна с чудесен шанс за ХИК, а Браун беше изведен сам срещу Падт, но той стреля право в ръцете на нидерландеца. Устремът от домакините донесе резултат в 55-ата минута, когато Недялков действа много слабо при центрирана топка от фал, за да може Хетемай да я продължи към родната врата и да направи 1:1.

Последваха удари на Десподов и Пьотровски като отговор от Лудогорец, но те не застрашиха Хазард.

В 70-ата Шимунджа пусна в игра Нонато и Игор Тиаго и замени Шоу и Тисера и двамата веднага създадоха положение, но ударът на Нонато беше отразен от Хазард. В 77-ата Десподов проби отдясно след пас на Игор Тиаго. Българинът върна за него, който пропусна между краката си за връхлитащия Нонато, чийто удар беше отразен. Последваха два фрапантни пропуска от ХИК след добри намеси на Падт, като домакините трябваше да съжаляват за тези си ситуации.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ХИК: 1. Конър Хазард, 14. Мати Пелтола, 5. Арту Хосконен, 22. Юка Райтала -к, 7. Сантери Хостика, 56. Перпарим Хетемай, 21. Сантери Ваанен, 8. Лукас Лингман, 23. Пуру Сойри, 24. Дейвид Браун, 77. Малик Абубакари

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 32. Игор Пластун, 24. Оливие Вердон, 3. Антон Недялков -к, 95. Каули Оливейра, 6. Якуб Пиотровски, 23. Мануел Шоу, 37. Бърнард Текпетей, 10. Матиас Тисера, 11. Кирил Десподов

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ХИК - ЛУДОГОРЕЦ В ЛИГА ЕВРОПА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец гостува тази вечер на финландския ХИК Хелзинки в трети мач от груповата фаза на Лига Европа. След победа и загуба в първите си два мача "орлите" ще гонят нов успех, който да ги доближи до голямата цел - достигане на елиминациите в надпреварата.

За целта Лудогорец се нуждае от победа срещу ХИК, който на този етап е без точки в актива си след две поредни загуби срещу Бетис и Рома. Разградчани са втори в групата с три точки, колкото има и Рома, който загуби от българския тим, но записа победа срещу ХИК.

ТОП коефициенти за двубоя ХИК - Лудогорец!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички