Лудогорец записа 5-а загуба от 5 мача в групите на Лига Европа, Антверпен пое към елиминациите


Лудогорец записа 5-а загуба от 5 мача в групите на Лига Европа, Антверпен пое към елиминациите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4517 0

Българският шампион Лудогорец продължава с кошмарното си представяне в груповата фаза на Лига Европа. "Орлите" записаха 5-а загуба от 5 двубоя, след като допусна поражение с 1:3 като гост на Антверпен в Белгия.

През първото полувреме белгийският тим размаза разградчани, като се отличи с големи пропуски и в крайна сметка се оттегли само с 1 гол аванс. Втората част бе по-различна и Лудогорец показа друго лице и успя да вкара, но въпреки това отново допусна попадения и в крайна сметка закономерно загуби.

След седмица Лудогорец посреща у дома ЛАСК (Линц), а Антверпен има тежко гостуване в Лондон на Тотнъм. Мачовете остават без заряд, след като английският тим завърши наравно 3:3 с ЛАСК и по този начин Антверпен е с 12 точки, Тотнъм с 10, ЛАСК със 7 , а Лудогорец с 0. При равни точки между лондончани и австрийския тим напред продължава Тотнъм поради по-добри показатели в директните двубои.

СЪСТАВИ

Антверпен: Бутес, Сек, Гелин, Де Лает, Мийоши, Харун, Хонга, Юклерод, Рефаелов, Геркенс, Бенавенте

Лудогорец: Стоянов, Икоко, Вердон, Григоре, Недялков, Баджи, Анисе, Десподов, Каули, Чибота, Кешерю

Къде да гледаме Антверпен срещу Лудогорец в Лига Европа?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 20 секунди след началото на втората част Лудогорец създаде най-чистата ситуация в двубоя пред вратата на Бутес. Десподов бе изведен срещу стража на домакините, но отправи ужасяващо слаб и неточен удар, който бе и докоснат от стража, за да излезе топката в ъглов удар.

След неговото изпълнение и рикошет топката сякаш срещна ръката на Ричи де Лает в наказателното му поле, но съдията не видя така ситуацията и не отсъди дузпа. Секунди след това Мавис Чибота също бе изведен само срещу Бутес, но и той пропусна да изравни резултата с още един голям пропуск и добро спасяване на вратаря с крак.

53' - 1:1! За трети път играч на Лудогорец остана сам срещу вратаря. За втори път това бе Кирил Десподов, който бе изведен от Каули Оливейра. Този път Десподов стреля прецизно с левия си крак покрай Бутес, за да възстанови равенството.

В 61-ата минута Антверпен направи пореден голям пропуск. Юклеорд бе изведен само срещу Владо Стоянов, но ударът му се отклони в страничния стълб. Втора греда за домакините в двубоя.

Около 70-ата минута Лудогорец пропиля страхотен шанс. Текпетей пресече подаване и напредна добре, като имаше подкрепата на Ману срещу само 1 играч на Антверпен в отбрана. Пасът на Текпетей обаче бе леко назад, а освен това овладяването на Ману не бе на ниво и страхотната ситуация бе пропиляна. 

72' - 2:1! Ричи де Лает връща преднината за своя отбор, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар. Повторенията обаче показаха, че Де Лает е вкарал с ръка. Това обаче не бе видяно от главния съдия.

87' - 3:1! Мийоши бе изведен добре, опита успоредно подаване към свой съотборник, но то бе блокирано. Топката се върна в краката му и той я прати за втори път, като този път успешно намери Бенсон, който от непосредствена дистанция на опразнена врата се разписа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3-ата минута домакините стигнаха до прекрасна ситуация, след като защитата на "орлите" на няколко пъти допусна грешки. Успореден пас отдясно намери играч на Антверпен, който отблизо стреля покрай гредата на Стоянов.

19' - 1:0! По-активната игра на домакините даде резултат малко преди средата на първото полувреме. Хонга получи топката и добре напредна, след което отправи топовен изстрел от около 25 метра. Топката се насочи право в левия ъгъл на Владо Стоянов, който нямаше никакви шансове.

В 25-ата минута Антверпен някак не успя да удвои преднината си. Мийоши подаде на Бенавенте и той трябваше просто да бутне топката от непосредствена дистанция на опразнената врата, но той някак успя да прехвърли вратата. Огромен пропуск.

Антверпен продължи с по-активната си игра и изпусна още няколко добри шанса. В 39-ата минута бе най-чистият такъв, след който дори се стигна до удар в гредата на Геркенс от неудобна позиция встрани от вратата. Той стреля директно с обръщането си и само късметът спаси "орлите". 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец записва една от най-разочароващите си кампании в груповите фази на европейските клубни турнири в своята история. Вече са минали цели 4 двубоя, а "орлите" все още търсят първата си точка. Това логично води и до факта, че тимът няма никакъв шанс за класиране напред, каквато беше и голямата цел.

Все пак, мачовете от групите на Лига Европа никога не са безсмислени, особено за българските отбори. Това е така както от гледна точка на престиж, така и от финансова, защото тимовете печелят по около 1 милион лева за победа.

Освен това, разградчани ще искат да си отмъстят на белгийския отбор за поражението на старта с 1:2 в България. В същото време Антверп изненадващо е водач в класирането след престижната победа над Тотнъм преди няколко седмици. Белгийците обаче не са си гарантирали класиране за елиминациите на 100%, така че ще търсят успех, който ще им го гарантира (равенство също значи, че със сигурност преминават към елиминациите). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички