Играл с Левски ще спира Лудогорец в Шампионска лига с 8 пъти по-евтин състав


Играл с Левски ще спира Лудогорец в Шампионска лига с 8 пъти по-евтин състав
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4182 0

Отборът на Лудогорец ще се изправи срещу шампиона на Черна гора ФК Сутиеска в първия квалификационен кръг на най-големия клубен турнир Шампионска лига. Това отреди жребият, който беше изтеглен във вторник по обяд. 

Съперникът на "орлите" наглед изглежда лесно преодолим, но това не е първият случай, в който грандът от Черна Гора ще премери сили с български отбор. През 2017 г. Сутиеска прие Левски в среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа и като домакин се добра до 0:0 със "сините". Във втория мач обаче българите сразиха черногорците с 3:1 и ги отстраниха от надпреварата. 

Ако се вгледаме обстойно в съставите на двата отбора, осланяйки се на специализирания сайт за трансфери transfermarkt.com, то футболистите на Лудогорец са оценени на 30,2 млн. евро, докато тези на Сутиеска струват 3,83 млн. евро - или играчите на "орлите" са близо 8 пъти по-скъпи от черногорския гранд.

През сезон 2021-22 Сутиеска триумфира с титлата на страната с 8 точки преднина пред втория Будучност Подгорица. Интересното е, че тимът разчита основно на защитата си, тъй като е допуснал едва 29 попадения за 36 мача. Вкараните голове са 64, а преследвачът им е отбелязал цели 78, но пък е допуснал 45. 

Клубът е основан през 1927 г., а първите успехи на отбора от Никшич са през сезон 1962/63, когато достига до полуфинал за Купата на Югославия. През 60-те и 70-те Сутиеска се подвизава четири пъти във висшия ешалон на страната, но така и не постига значими успехи.

Един от най-запомнящите се моменти за привържениците е мачът с Цървена Звезда през 1971-а, когато за "синьо-белите" дерат гърла рекорден брой запалянковци - 19 000 души. Очаква се при гостуването на Лудогорец публиката да е по-скромна. В първата среща на 5 юли разградчани са домакини.

А ето кои бяха останалите възможни съперници на Лудогорец.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички