Лудогорец бе близо до престижен успех, но съдията го ощети за финал на контролите срещу Шахтьор Донецк (ВИДЕО)


Лудогорец бе близо до престижен успех, но съдията го ощети за финал на контролите срещу Шахтьор Донецк (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3989 0

Българският шампион Лудогорец завърши наравно 2:2 с Шахтьор Донецк в последната си приятелска среща от лагера в Белек, Турция. "Орлите" заслужаваха да се поздравят с успеха, въпреки че бяха поставени под натиск, най-вече в последните моменти.

Съдията бе на незадоволително ниво и допусна ключови грешки. Най-сериозната такава бе в последните секунди, когато бе дадена несъществуваща дузпа, с която украинците изравниха. При първото им попадение пък също останаха съмнения:

Футболистите на Анте Шимунджа опитаха да излязат от много дълбока преса, стигаща наказателното им поле, като използваха подавания на малко разстояние. Топката бе отнета, а съдията не отсъди нарушение срещу Шоу. Последва мигновен изстрел от наказателното поле, който вратарят спаси, но при добавката на Траоре нямаше какво да направи.

Така се стопи преднина от два гола. Те бяха и три за няколко секунди, но в началото на второто полувреме, когато Бернард Текпетей вкара,  главният съдия отмени попадението поради засада на Игор Тиаго. Вторият прескочи топката, докато не бе в редовна позиция, а реферът сметна, че е повлиял на играта и не трябва да зачете гола.

Преди това Антон Недялков бе направил две отлични асистенции, за да поведат "орлите". В 27-ата минута с външен фалц намери Игор Тиаго, а само две минути след това - Нонато Сантана. И двамата завършиха успешно в наказателното поле - първият с две докосвания, а вторият - с едно.

До края на срещата все пак не паднаха повече попадения и така Лудогорец записа трета поредна победа. По програма отборът трябваше да има още две приятелски срещи - с Вендсисел и с Динамо (Киев) - и двете на 3-ти февруари, като едната щеше да се състои сутрин, а другата - следобед. Те обаче бяха отменени поради контузиите в състава.

Така "орлите" приключиха с контролите по време на зимната пауза - следващият двубой е гостуване на Спартак Варна от Първа лига. Равносметката за приятелските мачове: 1 загуба (1:2 от Хановер), 2 равенства (1:1 със Заглембе Любин и 2:2 с Шахтьор Донецк) и 2 победи (3:2 над Цървена звезда и 2:1 над Динамо Тбилиси).

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Вардон, Витри, Недялков, Русо, Шоу, Нареси, Нонато, Тиаго, Текпетей, Десподов

Шахтьор Донецк: Пятов, Тотовицкий, Гочолешвил, Сикан, Борячук, Тейлър, Глущенко, Очеретко, Назарина, Козик, Ракицкий

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата бе спокойно, като до средата на полувремето не се стигна до по-опасна ситуация за гол пред някоя от двете врати.

27' - 1:0! Лудогорец излезе напред в резултата, след като Антон Недялков подаде отлично с външен фалц отляво към Игор Тиаго в наказателното поле. Нападателят овладя топката и с второто си докосване стреля. След рикошет във вратаря топката влезе в мрежата.

29' - 2:0! Отново Недялков центрира добре отляво, като този път намери Нонато Сантана в наказателното поле, а той шутира без да се бави, докато влизаше на скорост - никакви шансове за вратаря.

До края на полувремето нямаше други добри шансове за гол. Кирил Десподов се отчете с изненадващ удар отдалеч около пет минути преди края, но нямаше как да затрудни противниковия страж с подобна сила.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Около две минути след подновяването на играта падна трети гол за разградчани, но бе отменен поради засада. Бернард Текпетей вкара, но преди това Игор Тиаго, който не бе в позиция в синхрон с правилата, прескочи топката, което бе тълкувано от рефера като оказване на влияние.

72' - 2:1! Преднината на "орлите" бе намалена. Футболистите на Анте Шимунджа опитаха да излязат от много дълбоката преса на противника - стигаща наказателното поле, с подавания на малко разстояние. Така топката бе отнета и последва мигновен шут. Вратарят спаси, но при добавката нямаше какво да направи. Гол на Траоре. Останаха съмнения за нарушение около попадения, но главният съдия не отсъди непозволена игра срещу Шоу.

90+4' - 2:2! В последните секунди от мача бе дадена дузпа за неправомерна игра на Пьотровски. 11-метровият наказателен удар видимо не бе отсъден правилно.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лудогорец започна приятелските си срещи с два поредни двубоя без победа - 1:2 срещу Хановер и 1:1 срещу Заглембе. След това обаче последваха две поредни победи - с 3:2 над Цървена звезда и 2:1 срещу Динамо Тбилиси. Шахтьор пък загуби от Аустрия Виена с 1:2 и завърши 2:2 с Копер.

Лудогорец и Шахтьор са се срещали три пъти до момента - в приятелски мачове. През 2018 година завършват 2:2, следващата украинците бият с 3:0, а през 2021-ва отново приключват при 2:2.

Освен че разградчани са пускали попадение във всяка от срещите си с Шахтьор, те получават гол и във всяка приятелска среща до момента през годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички