Лудогорец бе настойчив и би с гол в края - "орлите" пуснаха гол в 4-ти поред мач (ВИДЕО)


Лудогорец бе настойчив и би с гол в края - "орлите" пуснаха гол в 4-ти поред мач (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

4941 0

Българският шампион Лудогорец победи Динамо Тбилиси с 2:1 в приятелска среща в Турция по време на подготвителния лагер на "орлите". Родният тим заслужено стигна да победата, след като показа по-добра игра.

С попадения в срещата за разградчани се отличиха Матиас Тисера и Антон Недялков. Първият вкара от дузпа през първото полувреме, а капитанът се разписа в последните минути, за да донесе успеха, след като получи чудесно центриране от Кирил Десподов на първа греда.

Между двата гола пък Омар бе изравнил резултата в 76-ата минута, което върна паритета в срещата за малко повече от 10 минути. Омар се разписа директно от пряк свободен удар от малък ъгъл, а по този начин Лудогорец неизменно получава гол във вратата си във всеки от 4-те мача до момента в Турция.

В предните срещи Лудогорец записа загуба (1:2 от Хановер), равенство (1:1 със Заглембе Любин) и победа (3:2 над Цървена звезда). Пред тима предстоят приятелски срещи с Шахтьор Донецк (31 януари) и с Динамо Киев (3 февруари), преди да се завърне в България.

Ето как се разви контролата срещу Динамо Тбилиси (+ ВИДЕО в края).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Симон Слуга, Георги Терзиев, Игор Пластун, Франко Русо, Дени Групер, Мануел Шоу, Якуб Пьотровски, Нонато, Матиас Тисера, Спас Делев, Жоржиньо

Динамо Тблиси: 30. Лука Куталадзе, 24. Давит Кобоури, 13. Джемал Табидзе, 4. Саба Квададжани, 2. Николоз Мали, 18. Барнес Осей, 16. Леван Осикмашвили, 23. Торнике Киркитадзе, 22. Годфри Вагнер, 6. Имран Омар, 7. Давит Скирталадзе

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-активно срещата. След няколко нелоши атаки за "орлите" в 13-ата минута се стигна до нарушение срещу Тисера в наказателното поле. Той бе изритан от противник, който опита да играе с топката.

14' - 1:0! Именно Тисера се нае с изпълнението и прати противниковия страж в грешния ъгъл, вкарвайки безпроблемно.

В 15-ата минута грузинците щяха да си отбележат комичен автогол. Стражът Куталадзе получи подаване от свой съотборник, но не успя да уцели топката с крак и щеше да влезе в мрежата му. Причина за това бе най-вече лошото състояние на терена.

След попадението Динамо Тбилиси изнесе играта напред и започна да бъде по-атакуващият отбор. Опасни нападения и чисти положения за гол обаче липсваха. До края на частта нямаше по-интригуваща ситуация.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За второто полувреме в игра за "орлите" се включиха младият вратар Юмит Хабил, както и по-опитните Оливие Вердон, Антон Недялков и Педро Нареси.

Аслак фон Витри, Кирил Десподов, Бернард Текпетей и Доминик Янков влязоха за разградчани в 65-ата минута.

В 69-ата минута Юмит Хабил се намеси по чудесен начин, след като подаване по земя по диагоналата преодоля отбраната на "орлите" и футболист на Динамо се озова очи в очи със стража на разградчани.

Секунди след това "орлите" отговориха подобаващо. Текпетей добре комбинира с Недялков, който подаде успоредно на голлинията. Топката намери Тисера, но ударът му бе неточен от чудесна позиция.

В 71-вата минута се стигна до най-чистата ситуация за гол от игра през мача. Десподов поднесе топката на Тисера в наказателното поле. Атакуващият футболист имаше цялото време на света, но се забави твърде много, завъртя се излишно и в крайна сметка не успя да реализира и ударът му бе спасен.

76' - 1:1! Около четвърт час след края на срещата Динамо Тбилиси изравни. Омар стреля директно от пряк свободен удар, което се оказа изненадващо решение за "орлите", имайки предвид малкия ъгъл. Юмит Хабил обаче закъсня с намесата си, а опитът на Шоу да играе с топката също бе неуспешен.

88' - 2:1! "Орлите" пак поведоха в резултата. Кирил Десподов направи поредица от силни центрирания, а последното от тях от ъглов удар намери на първа греда Антон Недялков, който насочи топката в мрежата с глава.

ПРЕДИ МАЧА

Към момента българският шампион направи 1:1 със Заглембе (Любин), загуби от Хановер с 1:2 и победи с 3:2 Цървена Звезда. Момчетата на Шимунджа се срещнаха с Динамо (Тбилиси) преди година и победиха с 1:0.

Много лоши новини сполетяха отбора от Разград, след като стана ясно, че Рик Джонатан ще пропусне остатъка от сезона. В последната контрола на "орлите" новото попълнение Диниш Алмейда получи същата контузия, което означава, че и той няма да бъде на разположение на Шимунджа за дълъг период от време.

Грузинският тим има същата статистика като Лудогорец в своята зимна подготовка. Динамо има по 1 реми, поражение и победа, като успехът дойде срещу родния гранд Локомотив Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички