ЦСКА ще стане шампион, ако спечели в Разград


ЦСКА ще стане шампион, ако спечели в Разград
Снимка: БГНЕС

1856 0

Бившият технически директор на Левски Андрей Желязков коментира предстоящото дерби между Лудогорец и ЦСКА за "7 дни спорт". Сблъсъкът е тази вечер от 20,00 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по "Диема".

Макар и толкова рано през сезона мачът между Лудогорец и ЦСКА може да даде отговори на много въпроси. Да, сега ще се изиграе петият кръг, но въпреки това пъзелът може да бъде частично нареден.

Сгъстеният цикъл на този етап влияе единствено на Лудогорец. Ако ЦСКА играеше в Лига Европа, двата тима щяха да са равнопоставени в това отношение, но сега не са. А и освен това мачът за Суперкупата трябваше да се изиграе сега, така че стана още по-натоварено за Лудогорец. При всички отношения това ще окаже влияние в полза на ЦСКА.

Виждаме с малки изключения, че Лудогорец всеки мач подходжа сериозно. Правят ротации, но те не са чак толкова много. Не очаквам да излязат чак с резерви, понеже им предстои дерби, ЦСКА не е случаен отбор. Бих казал, че в Лудогорец имат 3-4 равностойни смени, това е, което могат да направят като смени и като обновяване на състава. В ЦСКА са силно амбицирани първо да покажат, че не са отбор за пренебрегване, макар и с големи проблеми, най-вече финансови. Предполагам, че в мача ще го докажат. Да спечелиш шампионска титла и да тръгнеш без такива мераци и нагласи не става, мисля, че от ЦСКА са тръгнали именно с такава нагласа.

Лудогорец играят доста по-синхронизирано, бих казал. Те са от доста време заедно, което им помага. ЦСКА постоянно имат промени, но в крайна сметка в ЦСКА го има хъса и заряда. Много добре разбират, че ако постигнат нещо - равен,, а пък ако успеят и да победят, до голяма степен мисля, че ще окупират първото място и трудно ще си го предадат. Във всеки случай, ако ЦСКА спечели, може да се каже, че ще станат и шампиони. Не казвам, че те са идеалният отбор, но като че ли при тях е главно желанието за изява.

Много е рано да се говори за шампионска титла и разпределяне на медали, но няма какво да се лъжем. Доста отбори тръгнаха зле. Лудогорец падна на старта, след това направи и равенство с Черно море, като по този начин загубиха точки и изостанаха. Аз лично доста големи надежди залагах на Литекс и мислех, че могат да направят нещо, но на този етап и те дори не загатват. Левски не са за отписване, макар че там има големи организационни проблеми и докато ги решат, може ЦСКА да се откъсне далеч напред. На практика, ако победят Лудогорец, Стойчо Младенов и хората му може да си разчистят сериозно пътя напред. При победа на Лудогорец предполагам, че първенството ще бъде по-завързано, по-заплетено бих казал. Лошото е, че другите отбори не са постоянни, тези, от които се очакваше да се борят, или ако не вземат шампионска титла, поне да се раздадат до последно и да не разрешат разликата да е толкова голяма. Това са Литекс, Левски, надявам се все още Берое да тръгнат добре, Славия направиха добър състав.

Мисля, че двубоят в Разград ще завърши наравно. ЦСКА знае, че трябва да вземе нещо, докато Лудогорец няма да се примири и да загуби. Те обаче мислят и за Стяуа, затова аз залагам на равенство.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички