Зимният ад в България не спря Лудогорец да вкара 3 на Ботев


Зимният ад в България не спря Лудогорец да вкара 3 на Ботев
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1291 0

При минусови температури, но на отлично почистен терен шампионът Лудогорец нямаше никакви проблеми да спечели с 3:1 срещу Ботев Пловдив в "Коматево". Гостуващият тим имаше предимство почти през целия двубой, като пропусна да реши срещата още в първите 20 минути. Въпреки това възпитаниците на Димитър Димитров - Херо нямаха проблем и стигнаха до солиден успех.

Още в 4' Лудогорец осъществи бърза атака по дясното крило, при която Анисе беше изведен на фланга и центрира отлично за Кешеру, който засече с глава и откри резултата. Само две минути по-късно от чиста позиция той пропусна да вкара и втория си гол в първите 10 минути.

Лудогорец продължи натиска си и имаше няколко отлични положения да поведе с 2:0, но пропуските продължиха да се трупат. В 21' гол на Кешеру пък беше отменен заради несъществуваща засада.

След две опасности, създадени от корнер, в полза на Ботев все пак Лудогорец отговори с гол. В 28' Мисиджан разигра на двойно подаване с Кешеру пред наказателното поле и от 23 метра прати топката в горния десен ъгъл на вратата - 0:2.

Ботев се опита да отговори и успя в 31', когато след центиране от крилото точен беше Кампос с глава - 1:2. Точно преди края на полувремето обаче Лудогорец стигна до 3:1, осигувавайки си важен аванс преди края на полувремето. Сисиньо изведе Вандерсон по крилото и бразилецът центрира в наказателното поле. Чворович наглед се намеси, но изпусна топката и я подари на Анисе - удар и 3:1 за шампионите.

През вторите 45 минути гол не падна, въпреки че имаше немалко възможности за това. Домакините обаче не успяха да се възползват от умората в състава на Лудогорец и не успяха да стигнат до попадение, което можеше да направи последните 15 минути далеч по-интересни.

След равенството на ЦСКА с Черно море Лудогорец излезе начело на Първа лига с 3 точки аванс пред възпитаниците на Стасмен Белчев - 54 срещу 51. На трето място е Левски с 45 пункта. Ботев остава в топ 6 с 32 точки, но авансът спрямо Верея (31), Локомотив (Пловдив) (27) и Черно море (26) вече не е толквоа изразителен след двете поредни загуби след подновяването на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички