Желаният от Лудогорец нападател минава прегледи в понеделник


Желаният от Лудогорец нападател минава прегледи в понеделник
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3227 0

Нападателят Мейвис Чибота ще пристигне в България в понеделник. Това съобщиха от клуба му Бней Йехуда. За тогава са насрочени медицинските прегледи на 22-годишния конгоанец. Ако играчът ги премине успешно, то той ще подпише 4-годишен контракт.

За правата му Лудогорец ще трябва да плати 800 хиляди евро, защото Чибота е обвързан с Бней Йехуда до лятото на 2021 година. Половината от сумата обаче ще отиде в този клуб, а другата ще е за Макаби Тел Авив, чийто юноша е нападателят. Чибота ще взима по 400 хиляди евро на сезон, а контрактът му ще влезе в сила от лятото.

ЛУДОГОРЕЦ НЕ Е ПЕРФЕКТНА МАШИНА ЗА УСПЕХИ. ВЕЧЕ НЕ

И докато Чибота е решение за бъдещето на атаката на "орлите", то надали треньорът Антони Здравков ще може да промени нещо за предстоящото домакинство на Ботев. Разградчани направиха сериозен гаф още на старта на пролетния полусезон в Първа лига - 0:0 при визитата на Верея, а в следващия кръг ще мерят сили с Ботев (Пд). Двубоят срещу "канарчетата" е на 19 февруари, вторник, от 15:00 часа в Разград.

За него почти сигурно на разположение на Здравков няма да е Якуб Свиерчок. Полякът продължава да лекува контузия в петата, която получи по време на зимния лагер в Кипър. Така единствената опция за върха на нападението за треньора ще бъде Клаудиу Кешеру, който не бе на ниво срещу Верея. През паузата Лудогорец преотстъпи двама бразилци, които сега можеха да бъдат ползвани - Жоао Паоло бе пратен в Ордабаси, а Жуниор Брандао отиде в Гояс. От кой футболист още се освободи клубът - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички