Задава ли се краят на Лудогорец?


Задава ли се краят на Лудогорец?

8548 4

Седмица след като беше обявен за най-добър футболен треньор за миналата година, на Георги Дерменджиев вече му се клатят и краката, и постът. Очилатият специалист, популярен в отбора като бате Гошо, като нищо може да падне лошо в жертва на гнева на лудогорския вседържец Кирил Домусчиев. Особено ако отборът вземе, че отпадне за Купата на България след реванша с Берое в неделя. В този случай бате Гошо направо го пишете бегал.

Какво всъщност се случва в Лудогорец? Нищо чудно да се окаже, че част от играчите вече са се наситили на футболните си преживявания с отбора в групите на Шампионската лига и Лига Европа, и си търсят нови отбори. С повече пари и в някоя по-добра за живеене страна от България. И при не толкова заврян дълбоко в отбора собственик като Кирил Домусчиев, за когото се чува, че напоследък имал претенции да разбира от футбол поне колкото Жозе Моуриньо. И да им трие сол на главите.

Когато и такъв шеф ти е на главата освен бате Гошо, Петричев и останалите, работата почва да става досадна. Най-вероятно по тази причина Дани Абало, Роман Безяк и още няколко основни играчи отказват да си продължат договорите с Лудогорец. Кой бяга от хубавото? Повече от очевидно е, че отборът е затормозен психически. В съблекалнята само където не са окачили надпис "Всичко освен титла е провал”. Домусчиев вече говори за участие в Шампионската лига и тази година, все едно отсега са станали първи. Което ще рече, че босът вече е решил да става шампион за четвърта поредна година.

Да де, ама в плейофите от първата шестица напролет няма да ги има отбори като Марек да им дават точки и да се хвърлят на кръв срещу ЦСКА и "Левски". Освен ако на "Герена" не решат да се правят на сателит на Лудогорец срещу някой лев, което не искаме и да си го помисляме, защото ще е краят на футбола.

А за Лудогорец краят може да дойде, ако не стане шампион. Нали помните как преди две години Домусчиев беше готов да врътне кранчето, но автоголът на Димитър Везалов оправи нещата? Къде е гаранцията, че на боса в един момент няма да му писне от луксозната му играчка Лудогорец. И всичко това очевидно се върти като хипотеза и в главите на играчите. Това са една част от причините за задаващата се криза в Лудогорец, която прогнозираме.

Другите са чисто в игрови план. От мача в Стара Загора се видя, че Лудогорец вече е станал по-лесен за разгадаване. И как няма да е по-лесен, като в отбора не взеха нито един нов играч през зимата. Креативен футболист, който да доразвие играта, да я направи поне една идея по-разнообразна. Това е развитие, което трябва да претърпи всеки отбор. А в Лудогорец това не стана.

Друг е въпросът дали бате Гошо нещо не е объркал междусезонната подготовка, каквато впрочем му се случва да провежда за пръв път като старши-треньор. Срещу Берое, а и преди това в контролите в Турция и Испания, отборът правеше едва по няколко читави атаки на мач. Нищо общо с това, което показа само преди няколко месеца в Шампионската лига – бързи атаки по крилата и през центъра, хубави разигравания, точни пасове и задържане на топката. Това не е отбор, който може да играе по маниера на ЦСКА при Стойчо Младенов – да изчака удобния момент и да нанесе удара си. Силата на Лудогорец досега беше в това да създаде седем-осем голови ситуации и от тях да вкара например три. Сега без положение отборът все пак вкара един гол. Но другия път няма да има и толкова. Да не говорим, че най-силният им играч Марселиньо буквално се загуби на терена, пазен отлично от Берое.

В тази ситуация нищо чудно Кирил Домусчиев да разжалва Георги Дерменджиев, защото винаги треньорът опира пешкира. Дотук собственикът на Лудогорец направи две шокиращи, но успешни смени на ветровития пост. Махна очевидно поизчерпалия се Ивайло Петев и го смени със Стойчо Стоев. Година след това показа, че и от Стоев му е писнало и връчи щафетата на Дерменджиев. Дали и на бате Гошо времето вече не е изтекло?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички