Във футбола ни Домусчиев дава, Домусчиев взема


Във футбола ни Домусчиев дава, Домусчиев взема

3677 0

В българския футбол се възцари нерадостна картинка – Кирил Домусчиев дава, Кирил Домусчиев взема. В ръцете на олигарха вече се съсредоточи всичко. Негови са шампионските титли, негова е Купата на България, негови са телевизионните права на "А” група, че и европейското участие на страната ни в турнирите на УЕФА.

И БФС е негов, ако съдим по раболепното отношение на Изпълкома и всякакви видове комисии, начело със съдийската. А самият Домусчиев е и член на ръководството на съюза. За Професионалната лига пък да не говорим…

На това му се казва див конфликт на интереси. За което, разбира се, Домусчиев няма никаква вина. Виновни са онези, които му сервираха всички благини на тепсия. Начело с така наречените грандове "Левски" и ЦСКА.

Те първо му отстъпиха всички трофеи. За последните три сезона отборът на Лудогорец е спечелил седем от общо девет възможни трофея – три шампионски титли, два пъти Купата на България, още два пъти Суперкупата. Другите два отидоха в Берое. Всички останали са капо.

"Левски” и ЦСКА се правиха на тарикати. Сменяха треньор след треньор, пръскаха пари за нескопосани футболисти. Накрая само където не фалираха. В Лудогорец Домусчиев също сменяше треньори, също купуваше играчи. Също похарчи милиони, но ги изби със силен футбол в България и Европа. Взел е почти 17 милиона евро от Шампионската лига и Лига Европа. А "Левски” и ЦСКА пиха по една студена вода срещу Иртиш, Мура и Зимбру.

Най-интересно обаче се получи с телевизионните права за „А” група. Ако слушате Тодор Батков и Александър Томов, те ще ви кажат, че имат много модерна визия как да бъде уредено всичко. Само че се оказа, че нито имат визия, нито имат пари. Така се стигна до абсурдната схема Кирил Домусчиев да им плаща. Самият той се ангажира да даде 30 милиона лева на останалите отбори от „А” група за следващите 5 години, и срещу това да откупи правата.

С една дума – той осигурява парите на останалите клубове. А как и на кого ще продава правата за излъчване на мачовете, и какви пари ще вземе за тях, това си е негов дерт. Ясно е само едно. За този сезон например Домусчиев раздава 6 милиона лева на останалите от елита. Тези пари няма как да ги избие. Знае се, че „Нова телевизия” и "Диема” са ги откупили от него за по-ниска сума. И Домусчиев е на загуба. И ще бъде на загуба и занапред.

Още по-унизително е било положението в понеделник. Тогава беше поредната сбирка за тв-правата. Батков, Томов и останалите башбосове се претръшкаха на Домусчиев да им преведе авансово милион и половина лева. Да си имат за селекция и зимна подготовка. И Домусчиев им ги подхвърли, като на безпризорни кучета.

Виждате ли до какво ненормално състояние се е докарал футболът ни? "Левски" и ЦСКА да ходят да просят от Домусчиев. Как няма тогава олигархът да държи всичко? Ще държи не, ами… Защото хората са го казали: не е луд който яде зелника, а онзи, който му го дава. А грандовете отдавна сдадоха зелника в Разград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички