Впечаталяваща статистика за Дерменджиев и Лудогорец в Европа


Впечаталяваща статистика за Дерменджиев и Лудогорец в Европа
Снимка: БГНЕС

1416 0

Георги Дермен­джиев е един от най-успешните турнирни треньори в България. Статистиката до­казва по категори­чен начин това. Лудогорец никога не е отпадал от Европа в мач на пряка елиминация, докатo той е треньор на отбора.

В двата си пе­риода начело на Лудогорец Дер­менджиев е отпа­дал само веднъж в плейоф - за Купата на България.

В Европа с него „орлите" са 5 от 5. Той започна удар­но през есента на 2014-а като напра­ви 2:2 в Белград с Партизан. Първи­ят двубой на „Лу­догорец Арена" бе завършил 0:0, а това предизвика уволнението на Стойчо Стоев. След това дой­доха паметните мачове съе Стяуа и незабравимите спасявания на Козмин Моци от бялата точка, кои­то вкараха Лудогорец за първи път в груповата фаза на Шампионската ли­га. След приключ­ването на двубои­те с Реал, Ливър­пул и Базел, „ор­лите" отпаднаха от турнирите без да стигат до нови елиминационни мачове, пише "Меридиан мач".

През този сезон Дерменджиев съ­що е безпогрешен до момента, като се справи последо­вателно с Младост Подгорица, Цървена звезда и Вик­тория Пилзен. Реално Лудогорец има само една загуба от 9 елими­национни мача в Европа под ръко­водството на Дерменджиев - 0:1 при гостуването на Стяуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички