"Васил Левски" е талисманът на Карло Анчелоти


"Васил Левски" е талисманът на Карло Анчелоти
Снимка: Иван Йочев

4536 0

Когато треньорът на Реал (М) Карло Анчелоти излезе на терена да води тренировката на отбора, изобщо не се учуди от състоянието на Националния стадион "Васил Левски".

Италианският специалист започна да си разтяга краката върху една от рекламите и се убеди, че гледката е същата, както преди 14 години. Точно тогава той за последен път гостува в София в ролята си на наставник на Ювентус в мач от турнира за Купата на УЕФА.

Анчелоти може да се върна и още по-назад във времето, като например преди 30 години. Тогава за първи път той стъпи на терена на Националния стадион "Васил Левски", който е в съветски стил и заобиколен от писта за лека атлетика.

Италианецът изигра на това игрище един от най-важните си мачове в кариерата. През сезон 1983-1984 той игра с Рома срещу ЦСКА в битка от осминафиналите на турнира за КЕШ. В този мач обстановката на трибуните бе доста по-различна и по-неблагоприятна за гостите и няма да има нищо общо с тази, която ще види Реал (М) в двубоя с Лудогорец. В мача между ЦСКА и Рома имаше 55 000 зрители, които през всичките 90 минути бяха на крака. В тежък мач "вълците" победиха с 1:0 и се класираха за 1/4-финалите. Същия сезон Рома стига до финала и загуби от Ливърпул, въпреки че двубоят се играе на стадион "Олимпико" в Рим.

Така италианците станаха първият отбор, който губи финал като домакин в евротурнирите.

През сезон 1988-1989 Карло Анчелоти отново гостува в София. Милан победи с 2:0 Левски в българската столица, а след това триумфира в турнира за КЕШ след успех на финала с 4:0 над Стяуа (Б) на стадион "Камп Ноу".

И като треньор Анчелоти е бил в България. Преди 15 години воденият от него Ювентус се наложи с 3:1 над Левски.

Сега за пореден път той се убеди, че стадионът е абсолютно същият - без кой знае какви промени по фасадата, но за сметка на това с доста по-добро тревно покритие. Така "белия балет" го очаква килим, което е отлична новина за тима на Анчелоти, който обяви, че няма да прави много промени в състава си срещу Лудогорец.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички