В Полша са бесни на Лудогорец: Ние сме трамплин към Запад, не България


В Полша са бесни на Лудогорец: Ние сме трамплин към Запад, не България
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2678 0

В Полша таят яд към българския шампион Лудогорец, заради трансферите, които прави. В страната още не бяха прежалили перспективния халф Яцек Горалски, който разградчани им отмъкнаха, а Кирил Домусчиев привлече в клуба и голмайстора Якуб Свиерчок. Това дотолкова вбеси поляците, че те направиха паралел между двете първенства относно това кое изнася повече играчи в Западна Европа.

Очаквано, Полша печели в това съревнование - за 7 години, откакто Лудогорец влезе в елитното ни първенство, Първа лига е продала 7 играчи в топ 5 първенствата на Европа, докато полската Екстракласа е лансирала около 30.

Според Sportowefakty Свиерчок е избрал "тук и сега" вместо бъдещето си. Защото Лудогорец не е трамплин към клубовете в най-добрите 5 първенства. Все пак разградчани са трансферирали само трима досега - Жуниор Кайсара в Шалке, Джонатан Кафу в Бордо и Хосе Паломино в Аталанта. Изданието пише, че "впдещите европейски клубове вярват повече на полския пазар, отколкото на българския".

Интересна подробност е и, че за този 7-годишен период само 4 български клуба са продали свои футболисти на Запад (Левски, ЦСКА, Лудогорец и Славия). За сравнение в Полша това са сторили 12 клуба.

Sportowefakty дори отбелязва, че Паломино е дошъл в Лудогорец от френския Метц и е бил с опит в Лига 1. Кайсара е пристигнал в Разград от португалския Жил Висенте. Плюс това той не се е задържал в Бундеслигата, а е преминал в турския Истанбул ББ. За Кафу Лудогорец беше първият европейски клуб, признават поляците.

За тях е ясно, че по-голямата заплата, доминацията на клуба в Първа лига и редовното им участие в европейските клубни турнири са привлекли Свиерчок, както и Горалски в българския клуб. Но Лудогорец не е трамплин към Запада, твърдят упорито те.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички