В Италия: Лудогорец е убиец на гиганти, ако помирише кръв - тежко на Милан


В Италия: Лудогорец е убиец на гиганти, ако помирише кръв - тежко на Милан
Снимка: принтскрийн

2725 0

Милан в никакъв случай не бива да подценява своя съперник в 1/16-финалите на Лига Европа - Лудогорец. Причината за това е славата на българския тим на убиец на гиганти в евротурнирите, създаден от 2012 година насам. Качествата на отбора на Димитър Димитров също не са за подценяване.

Заключението е на италианското издание "Football Italia", което анализира съперника на "росонерите" и ги предупреди да внимават.

Основното предимство на разградчани е, че за последните 5 години те са победили 7 сериозни съперници на европейска сцена, а с други 4 са завършили наравно. Както е известно, победите са над Партизан, ПСВ (Айндховен), Динамо (Загреб), Лацио (на "Олимпико", Базел, Брага и Хофенхайм. Равенствата са с ПСЖ, Ливърпул, Лацио и Копенхаген. "И това са само тези, които си струва да отбележим", пише изданието.

Посочва се, че Лудогорец няма да се даде лесно на именития си съперник, защото дотук в Лига Европа този сезон са паднали само веднъж - от Истанбул Башакшехир. Българският тим завърши на второ място в групата си.

"Ако Милан вземе насериозно Лига Европа, тогава те ще трябва да имат достатъчно в своя арсенал, за да преодолеят трудните и талантливи български шампиони. Да ги подценят, би било опасно, тъй като те имат история на убиец на гиганти и ще помиришат кръвта, ако колосите не са готови. Милан имаха своя "Алберто Бриньоли момент" вече тази година и няма да искат друг такъв в България", пише "Football Italia".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички