В Испания за Лудогорец: Груповата фаза на Шампионска лига е химера за тях


В Испания за Лудогорец: Груповата фаза на Шампионска лига е химера за тях
Снимка: БГНЕС

5481 0

Испанската медия sport-ball.es публикува обширен материал за Лудогорец. В него отбелязват, че в последните години ЦСКА и Левски са се намирали в много лошо състояние, което е позволило на разградчани да се утвърдят на върха.

"Лудогорец разполага с куп бразилци, подобно на Шахтьор Донецк. Суперзвездата на тима е Марселиньо, който вече има над 250 мача. Силното представяне в евротурнирите пък е основният източник на приходи в клуба и добрите изяви там позволяват да се покриват разходите по договорите на футболистите. Ново участие в групите на Шампионска лига обаче изглежда като химера. Заради ниския коефициент на българските отбори Лудогорец ще трябва да стартира участието си от първия кръг и доста трудно ще достигне до груповата фаза през септември. А икономическото бъдеще зависи в немалка степен именно от евроучастието. Лудогорец обаче е като цар Мидас (б.р. - превръща в злато всичко, до което се докосне) за българския футбол", пишат испанците.

Съперник на разградчани в първия квалификационен кръг на турнира е северноирландският Крусейдърс (Белфаст).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички