Успешен старт за Лудогорец в шампионата, наказа новака Царско село


Успешен старт за Лудогорец в шампионата, наказа новака Царско село
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5168 0

Осемкратният шампион на България - Лудогорец, започна новия сезон с победа с 2:0 срещу новака в шампионата Царско село. Заради ремонт на стадиона в Разград двубоят се игра на “Ивайло” във Велико Търново. И двете попадения за "орлите" отбеляза Клаудио Кешеру. Разградчани бяха и с голяма част от резервите си, което ясно показа, че мислят за реванша срещу Ференцварош, който е в сряда.

Шампионите започнаха по-дейно двубоя, като веднага започнаха да атакуват вратата на Царско село. В 6' разградчани получиха право да изпълнят дузпа след фаул срещу Жоржиньо в наказателното поле. Съдията прецени, че Веселин Минев е задържал играча на Лудогорец. Зад топката застана Клаудио Кешеру, който бе безгрешен.

В 15' гостите направиха и първи удар към вратата на Ренан, но след рикошет топката излезе в корнер. От него не се стигна до опасност за софийския тим. Отборът на Спасов опита да атакува повече, но без големи опасности. В 28' Веселин Минев центрира към Георги Минчев, който с глава отправи удар над вратата. Минута след това Сисиньо подаде към Жоржиньо зад отбраната на Царско село, бившият фубтолист на ЦСКА стреля без забавяне, но твърде неточно. До края на първата част така и не се стигна до чисти голови положения.

4 минути след подновяването на играта Лудогорец получи право да изпълни фаул от границата на наказателното поле. Кешеру стреля много силно, но топката премина покрай вратата. И в следващите минути по-активни бяха момчетата на Стойчо Стоев, но не съумяха да се възползват дори от грешките на съперника.

Това се случи в 66', когато след центриране от корнер, Димо Бакалов скочи в наказателното поле, топката рикошира и се озова на главата на Кешеру, който бе проблем от два метра вкара за втори път. В 77' Дан Битон имаше шанс пред себе си да се разпише, но стреля неточно. В заключителните минути Димо Бакалов и Лукоки също не успяха да направят резултата класически.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 33 Ренан, 4 Сисиньо, 5 Терзиев, 90 Форстър, 11 Манолев, 17 Жоржиньо, 7 Бакалов, 20 Юсеин, 25 Баджи, 64 Янков, 28 Кешеру

Царско село: 12 Димитров, 25. Й. Минев, 17 Даскалов, 44 Кацаров, 14 В. Минев, 89 Евертон, 6 Георгиев, 8 Уесли, 93 Андерсон, 11 Родри Акуа, 10 Минчев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Разградчани вече изиграха два официални мача - победа срещу Локомотив (Пловдив) за Суперкупата на България и загуба от Ференцварош в първия квалификационен кръг на Шампионска лига.

На вратата вероятно ще застане Ренан вместо Пламен Илиев, а сред стартовите 11 ще попаднат Марселиньо и Клаудиу Кешерю. Дебют като титуляр ще направи Стефан Баджи, който влезе като резерва в Будапеща. Има голям шанс Жоржиньо също да получи доверието на Стоев срещу Царско село.

“Лудогорец има толкова добри играчи и отбор, че не се нуждае от помощ от съдията. При всички положения съдиите искат или не, се съобразяват по някакъв начин, че свирят на Лудогорец. Аз обаче се надявам и съм уверен, че те няма да повлияят на крайния резултат”, пък заяви наставникът на Царско село Никола Спасов преди двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички