Статистиката сочи: "Най-обичаният играч у нас" Моци е в топ 6 на закъсалите с дициплината в Първа лига


Статистиката сочи: "Най-обичаният играч у нас" Моци е в топ 6 на закъсалите с дициплината в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2608 0

Снощи защитникът на Лудогорец Козмин Моци забърка огромен скандал по време на мача с Левски на Националния стадион "Васил Левски", след като празнува радостта си след гола си във вратата на "сините", провокирайки публиката им. За поведението си румънецът получи втори жълт картон и бе изгонен в края на мача.

След двубоя изпълнителният директор на разградчани Ангел Петричев заяви, че Моци не е празнувал умишлено с цел да дразни феновете на съперника и че е най-обичаният футболист в България. Оказва се, че този звезден футболист обаче е и сред играчите у нас, които си имат най-сериозни проблеми с дисциплината.

Това показва класация на transfermarkt.de, която отчита получените картони дотук през сезона, като за жълт дава една точка, за втори жълт - 3, а за червен - 5. Козмин Моци заема шестото място в нея и е единственият представител на разградчани в топ 10. Румънският защитник е събрал 12 точки по споменатата система.

Лидер в дисциплинарните нарушения е Иво Иванов от Верея с 16 точки, следван от Ивайло Михайлов и Йордан Апостолов от Ботев (Враца), и двамата с по 13 точки. Толкова имат и останалите двама футболисти от Първа лига, изпреварили Моци по негативни точки от картони. Става дума за Фабиано Алвеш от Септември и Хали Тиам от Левски.

След звездата на Лудогорец са класирани Тодор Гочев от Витоша, Меска от Берое и Антонио Вутов от Ботев (Пд) с по 11 точки. Топ 10 затваря Мартин Ковачев от Дунав (Русе) с 10 пункта. А кои са играчите, вдигнали най-много цената си за последната година в нашето първенство вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички