След дузпи: Лудогорец изхвърли шампиона от турнира за Купата на България


След дузпи: Лудогорец изхвърли шампиона от турнира за Купата на България
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4392 0

Шампионът на България Лудогорец се класира за 1/4-финалите за турнира за Купата на България, след като се наложи над Славия на "Лудогорец Арена" в Разград. Играчите на Антони Здравков трябваше да играят продължения със съперника, а в края се стигна и до дузпи, при които "орлите" не бяха далеч от отпадането.

Изненадващо в 15' Галин Иванов изведе гостите напред в резултата след прекрасно изпълнен пряк свободен удар, при който и Хорхе Браун допусна грешка. 10' преди края на първата част обаче Якуб Свиерчок изравни след безгрешна атака на домакините през центъра. През втората част нивото на игра спадна, но все пак "зелените" намериха за втори път мрежата зад Георги Петков, като Свиерчок даде аванс на своя тим и направи обрата пълен. Въпреки това след по-малко от 3' игра отново Иванов попадна в прегръдките на своите - 2:2.

В продълженията Лудогорец бе по-добрият тим, но не успя да се разпише и се стигна до дузпи. Там първи Лукас Саша пропусна, след като стреля в страни от целта. След това обаче Браун направи две поредни спасявания - срещу Гамаков и Йомов, което донесе успеха на Лудогорец и отпадането на шампиона на турнира от миналата година.

Срещата започна отлично за Лудогорец и още в 4' можеха да поведат в резултата. След пробив по десния фланг от Вандерсон, последва центриране на бразиелца, което обаче Свиерчок не успя да превърне в гол, а ударът му с глава премина над вратата на Георги Петков.

В 9' се стигна до нова опасност за "орлите" и отново "под прожекторите" бе Свиерчок. Нападателят пое в средата на терена и добре напредна от дясно, като опита мощен шут от малък ъгъл, но топката срещна гредата от външната страна и излезе в аут.

Изненадващо или не обаче, резултатът бе открит от настоящия носител на Купата. В 15' гостите получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Галин Иванов. Всички очакваха центриране, включително и Хорхе Браун, но вместо това звездата на "белите" изпрати топката точно в ъгъла, където стражът на домакините нямаше шанс да се намеси - 0:1.

След попадението на "белите" обаче играчите на Антони Здравков тръгнаха да търсят изравняването. В крайна сметка Свиерчок успя да намери очертанията на вратата зад Георги Петков в 35', когато завърши атака на своя тим през центъра на терена.

През втората част темпото на "Лудогорец Арена" спадна и интересните положения липсваха. След час игра Светослав Дяков опита далечен изстрел, който Петков лесно улови. 5' по-късно капитанът на "орлите" напусна терена, а на негова позиция се появи Кампаняро.

В последните 20' домакините вдигнаха оборотите и в 75' се стигна до пълен обрат. Свиерчок получи в наказателното поле, като бе с гръб към вратата. Той обаче укроти кълбото и се завъртя отлично, като прати топката в близкия ъгъл и Петков не успя да я избие - 2:1.

Само 3' по-късно обаче играчите на Златомир Загорчич възстановиха равенството. Галин Иванов получи по левия фланг, технично се освободи в наказателното поле от бранител в зелено и с плътен удар в близкия ъгъл матира Броун - 2:2.

В първото продължение на мача шампионите на България бяха по-дейният тим. Те организираха няколко опасности пред Георги Петков, като в 101' двама футболисти в зелено опитаха да обстрелват вратата на Славия, но без успех.

Във второто продължение отново играчите на Антони Здравков бяха по-добрите на терена. В 110' те изпуснаха най-чистото си положение, като след центриране в наказателното поле, топката падна на крака на Кешеру, но румънецът не успя да я насочи в очертанията на вратата.

Преди мача

Актуалният шампион на България и носител на Суперкупата Лудогорец се изправя срещу победителя за Купата на България от последната година Славия. Срещата от 1/8-финалите се очаква да привлече погледите предвид силната игра на "белите" в тази надпревара.

През миналия сезон тимът от "Овча Купел" шокира Левски на финала и спечели отличието след изпълнение на дузпи. През тази година те продължават с добрата си игра и стигнаха до най-добрите 16 в надпреварата.

Лудогорец от своя страна ще дебютира за Купата с новия си треньор Антони Здравков. Специалистът започна кариерата си при "орлите" с равенство срещу АЕК Ларнака в Лига Европа, след което изведе "зелените" до обрат и победа срещу Септември в Първа лига. 

СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1. Броун, 90. Форстър, 5. Терзиев, 6. Натанаел, 4. Сисиньо, 18. Дяков, 8. Лукас Саша, 64. Янков, 7. Бакалов, 88. Вандерсон, 70. Свиерчок

Славия: 1. Петков, 23. Узунов, 38. Гамаков, 55. Христов, 3. Марем, 35. Йомов, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 33. Иванов, 7. Ангелов, 9. Чунчуков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички