Ще забави ли Локомотив (Пловдив) шампионския празник в Разград?


Ще забави ли Локомотив (Пловдив) шампионския празник в Разград?
Снимка: БГНЕС

780 0

Още днес (05.05.2017) Лудогорец може да завоюва поредната си титла на България. Шампионите могат да вдигнат трофея за шести път над главите си, ако стигнат до успех при гостуването си на Локомотив (Пловдив) на "Лаута". Мачът е от 20:00 часа и ще може да го следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

"Орлите" са лидер в класирането с актив от 72 точки и, въпреки че се представят по-колебливо след установяването на топ 6 в класирането, продължават да водят с 16 точки пред Левски и ЦСКА. Това означава, че 3 точки на "Лаута" ще са достатъчни за титлата и през тази година.

До момента обаче шампионската титла е била спечелена само веднъж в гостуване. Това стана през 2013 година, когато Лудогорец победи срещу Монтана в последния кръг, наказвайки грешка на Левски (1:1 срещу Славия) буквално в последния възможен момент.

В последните си 6 гостувания на "Лаута" за първенство Лудогорец има само една победа - 1:4 през 2014 година. Иначе Локомотив Има общо 4 победи срещу този съперник у дома, но при последната визита на "орлите" на "Лаута" "смърфовете" отнесоха 4 гола за Купата на България.

Локо Пд е отбелязал е всичките си 11 гола във вратата на Лудогорец в Първа лига при своите домакински двубои, като още няма попадение в Разград.

Преди три години (07.05.2014) именно срещу пловдивчани Лудогорец спечели 3-ата си титла в професионалния футбол, като е възможно това да се повтори 3 години по-късно. Лудогорец ще стане недостижим на върха, ако днес съумее да спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички