Реал (М) прекара най-странния си ден в Европа срещу Лудогорец


Реал (М) прекара най-странния си ден в Европа срещу Лудогорец

10438 0

Реал (М) започна колебливо началото на сезона в Примера дивисион и допусна две загуби (от Реал Сосиедад и Атлетико М), а феновете започнаха често да освиркват звездите на „белия балет”.

Тимът обаче навлезе в страхотна форма преди гостуването си на Лудогорец в София и първоначално се очакваше да постигне победа с много голове заради претенциозната си публика. Футболистите на отбора от Разград успяха със смела и достойна игра да сложат край на тенденцията на „кралския клуб” да мачкат съперниците в последните си срещи, а в определени моменти от двубоя скъпите звезди на испанците дори бяха леко стъписани и объркани, тъй като не очакваха българският шампион да стои толкова грамотно и интелигентно на терена. Скъпоплатените играчи трябва да са благодарни, че срещата премина при изключително дружелюбна и приятна атмосфера на трибуните и единствената обида към Кристиано Роналдо бяха скандиранията „Меси, Меси”, а не почувстваха например натиск и напрежение, каквито могат да създадат доста по-темпераментните агитки на Левски и ЦСКА.

Лудогорец не изневери на стила си, който практикува през последните години, и не се опита да стои в глуха защита. Футболистите на Георги Дерменджиев играха много задружно, близо един до друг и не оставяха празни пространства на „белия балет”. „Орлите” използваха отново едно от най-силните си оръжия – контраатаката, а именно така успяха няколко пъти сериозно да застрашат вратата на Икер Касияс.

Реал (М) може и да е подценил българите, но в професионалния футбол няма място за отпускане, още повече в мачове от групите на Шампионската лига, където по-скромните отбори винаги са склонни да направят някоя приятна изненада.

Карло Анчелоти бе дал инструкции на своите футболисти да се защитават в схема 4-4-2, където Иско и Гарет Бейл влизаха повече към центъра на терена. При нападение „кралския клуб” се разгръщаше в 4-3-3, но след като загубеха топката и Лудогорец се понасяше в контраатака, тримата офанзивни играчи в случая - Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Хавиер Ернандес – Чичарито, нямаха желание да се нагърбват със защитни действия. Това бе една от основните грешки на тима, тъй като така те даваха свободни пространства на бързите играчи на българите. Атакуващите футболисти на гостите дори не си даваха зор да пресират „орлите”, когато те изнасяха изключително добре топката.

Статичните положения продължават да бъдат и голяма слабост на Реал (М). По време на мача в София „белия балет” допусна пето попадение след изпълнение на ъглов удар от началото на сезона.

Разликата в класите между двата клуба е огромна. Само броени часове след двубоя в София Флорентино Перес направи точно 4000 дни като президент на Реал (М). За този период от време бизнесменът изразходва малко над 1 млрд. евро за селекция и отборът спечели общо 12 трофея.

Тази разлика обаче почти не си пролича на Националния стадион „Васил Левски” и по никакъв начин не бива да се омаловажава достойната игра и хвърления труд и пот на терена от страна на играчите на Георги Дерменджиев.

„Орлите” загубиха с 1:2, но накараха испанските медии да определят представянето на именития им съперник като „най-странния ден на Реал (М) в Европа” и напълно заслужиха овациите на световната преса и аплодисментите на българските фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички