Разград е 11-ият български град с победа в евротурнирите


Разград е 11-ият български град с победа в евротурнирите
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1382 0

Отборът на Лудогорец победи 2:1 втория във временното класиране на германската Бундеслига Хофенхайм в мач от втория кръг на Лига Европа и влезе в българската и европейската футболна история поне по два показателя. Мачът се игра на “Лудогорец Арена” и по този начин Разград стана 11-ият български град, видял победа в основната схема на европейските клубни турнири. В предните си мачове от групова фаза и елиминациите след това “зелените” домакинстваха на “Васил Левски”.

Преди Разград свидетели на български победи на клубно равнище са били София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Русе, Дупница, Благоевград, Сливен и Ловеч.

Вторият повод за споменаването на успеха за Лудогорец над Хофенхайм в историко-статистически план е от европейско значение. За първи път в един кръг на клубните турнири шест германски отбора претърпяха загуби. В Шампионска лига Байерн (Мюнхен) бе унижен с 0:3 от Пари Сен Жермен, Борусия (Дортмунд) падна 1:3 у дома от Реал Мадрид, а в Лига Европа, освен Хофенхайм, загуби регистрираха Кьолн с 0:1 от Цървена звезда у дома и Херта със същия резултат като гост на Йостерсунд.

За последно нито един германски отбор (тогава от ФРГ) не е вземал победа в един кръг в далечната 1981 година. Тогава обаче все пак Байерн прави 0:0 като гост на Бенфика за Купата на европейските шампиони, докато Айнтрахт пада с 0:1 от СКА (Ростов на Дон) за КНК, а за УЕФА Спартак (Москва) бие 2:1 Кайзерслаутерн, докато Дънди Юнайтед съсипва Борусия с 5:0.

"24 часа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички