Ради Здравков пред Sportline: С Любо не сме за "В" група, не знам да идва в Лудогорец


Ради Здравков пред Sportline: С Любо не сме за "В" група, не знам да идва в Лудогорец
Снимка: БГНЕС

3007 0

Родният специалист Радослав Здравков изненада мнозина, след като прие да работи в щаба на Лудогорец, малко след като приключи с ЦСКА. Sportline.bg се свърза с него, за да разбере как се е стигнало до назначението му, как вижда проблемите в Лудогорец, защо не е останал в ЦСКА и други теми.

Г-н Здравков, как се стигна до назначението ви в Лудогорец?

- Случи се по естествен начин, аз не съм от хората, които се предлагат. Обади ми се човек от ръководството на Лудогорец и трябваше бързо да взема решение. Това се случи в петък следобяд и трябваше за няколко часа да реша дали да приема.

Говори се, че вашето идване в Разград ще подготви пристигането на Любо Пенев като треньор там. Има ли истина в това?

- Не мога да отговарям от името на ръководството на Лудогорец, те си взимат решенията. Но такъв вариант не е достигал до моите уши.

Какъв е проблемът на Лудогорец? Възможно ли е Бруно Рибейро да не е успявал досега, заради липсата на човек като вас в щаба му, човек, който на родния му език да го "вкара" в българския футбол?

- Не бих казал, че комуникацията е била сериозен проблем. Може да е имало трудности, но треньорския щаб и другите от персонала знаят и английски, и португалски - езиците, които се говорят в Лудогорец. Проблемите може би са на друго място, но аз тепърва добивам впечатления.

Какви може да са проблемите на шампионите?

- Треньорът вече обясни, че времето за подготовка е било малко, в различни периоди са пристигали отделни футболисти, играчите не са били в оптимална форма за толкова къс период. Но все пак това са тези футболисти, в чиито качества се убедихме и тук, и в Европа. Надявам се в най-скоро време Лудогорец да си върне облика от предишните години.

Защо вашият екип не остана в ЦСКА, след края на сезона?

- Уговорката на ръководството с Любо Пенев беше да водим отбора в "А" група, тъй като те се надяваха да спасят оставането му в елита. И когато се разбра, че лиценз няма да има, целите се промениха тотално и, без да засягам никого, екипът на Любо Пенев не е да работи във "В" група. Там бе нормално да се заложи на млад треньор, както и стана.

В едно интервю казахте, че след като стане ясна съдбата на ЦСКА, ще кажете много истини за клуба. Дойде ли им времето?

- Аз вече ги споменах, говорейки с цифри, и никой не оспори казаното от мен. Следователно то е факт. Но в България сме свикнали всяко чудо за 3 дни, всичко се забравя, гледа се напред. А има отговорни хора, за това че ЦСКА е във "В" група.

С едно изречение: трупани са неимоверно много дългове в милиони, не се знае точната им сума. И то в период, в който трябваше да има оздравителен процес. Защо - компетентните органи могат да установят, но не се самосезират. Но в България не само ЦСКА фалира, това се случва и с банки, и с предприятия, но никой не взема мерки.

Да, сега се вижда, че ЦСКА има ентусиазирана публика, която си обича отбора, независимо къде играе, в контролите се вижда, че го подкрепят. Дано този ентусиазъм да се запази през цялата година.

Как оценявате шансовете на България за класиране на Мондиал 2018, след като стана ясна квалификационната ни група?

- Оптимист съм. Всички отбори тръгват от равна позиция, всеки тим има аргументи. Въпросът е до каква степен отборът ще бъде развит, колко играчите ще са в добро състояние в решителните мачове... И с малко повече късмет ще успеем. Всичко зависи от футболистите и треньорите.

Холандия е отбор, който респектира, но именно в началото на вашата работа с Любо Пенев в националния ги победихме в контрола...

- Да, те бяха пред подготовка за европейското и успяхме да се представим достойно. Казано на футболен език, успяхме да ги излъжем, защото не бяхме на ниво още да се надиграваме с тях. Този успех ни даде самочувствие, така че и сега нещата могат да се повторят. Пожелавам им го.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички