Последно препятствие пред Лудогорец към групите на ЛЕ и 8 млн. лева


Последно препятствие пред Лудогорец към групите на ЛЕ и 8 млн. лева
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1377 0

Днес е мачът на годината за Лудогорец. След провала в Шампионска лига и отпадането от МОЛ Види, "орлите" получиха втори шанс - участие в Лига Европа, и до момента се възползват отлично от него. Първо бе отстранен Жрински Мостар, а първият мач с Торпедо Кутаиси в Грузия бе спечелен с 1:0. Въпреки успеха на стадион „Михаил Месхи", дошъл след хубав гол на Вандерсон, никой в Разград не си прави илюзии, че реваншът ще е лек.

Този конкретен мач може да донесе над 8 000 000 лева на Лудогорец. Да, "орлите" изпуснаха далеч по-големите пачки от Шампионска лига, но според новите правила на УЕФА и в Лига Европа плащат доста добре.

Ако тимът на Пауло Аутори свърши своята работа докрай и влезе в групите на втория по сила турнир, ще прибере доста сериозна сума - 2 920 000 евро, или по вчерашния курс на еврото - 5 694 000 лева. Дори при слабо представяне в групите, при което разградчани отпадат, но все пак запишат победа и равен, което със сигурност е по силите им, ще приберат още точно 760 000 евро (590 000 евро за успех, 190 000 евро за равен). Това се равнява на 1 482 000 лева.

В групите на Лига Европа пък Лудогорец може да срещне големи отбори като Челси, Арсенал, Милан, Лацио, Фенербахче, Марсилия и Севиля, заради които стадионът в Разград ще се напълни 3 пъти, и то при големи цени, имайки в предвид имената на съперниците. Това означава още допълнителни пари за "орлите". При средна цена на билетите от от 30 лева, ако на стадиона дойдат три пъти по поне 8000 зрители, то това ще вкара в касата на тима още 720 000 лева. Така при успех днес, Лудогорец може да си гарантира едни чисти над 8 000 000 лева.

Мачът реванш днес е 20:00 часа на "Лудогорец Арена” в Разград. Досега тимът никога не е отпадал на елиминации, когато е печелил първата среща, и това дава увереност за нов триумф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички