Новите играчи на Лудогорец вдигнаха колосално стойността на "А" група


Новите играчи на Лудогорец вдигнаха колосално стойността на "А" група
Снимка: ludogorеts.com

2571 0

Колко от най-скъпите играчи в българската "А" група са собственост на шампиона Лудогорец? Кой е най-скъпият футболист в нашето първенство и кой е вдигнал акциите си с най-голям процент? На този и на още интересни въпроси, свързани с цените на топиграчите у нас, дава отговор анализът на специализирания сайт transfermarkt.de, който публикуваме.

Българската "А" група претърпя актуализация. След нея Джонатан Кафу е футболистът с най-голям скок в своята пазарна стойност. Преминалият в Лудогорец от Сао Пауло срещу 2,2 милиона евро стана най-скъпата придобивка в историята на клуба. Кафу увеличи своята цена на 300% додо 3 милиона евро. Така той се нарежда в топ 4 при най-ценните професионалисти в българското първенство.

Друго ново попълнение на шампионите също е включен в списъка на играчите с най-голяма пазарна стойност. Става дума за Сисиньо, който премина в Разград за заместник на Кайсара срещу 900 000 евро под наем от Сантос, повиши цената си с 450 000 евро до 3,2 милиона (16,4%).

Най-ценен играч в "А" група остава вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, който се котира за 3,5 млн. евро. Той струва точно толкова, колкото и съотборникът му Върджил Мисиджан, чиято цена нараства с 500 000 евро (16,7%). Интересното е, че Лудогорец притежава 15 от 20-те най-скъпи играчи в елитната българска лига.

Най-големият губещ е дясното крило Диого Виана. 25-годишният играч на Литекс е загубил 500 000 евро от стойността си и вече струва 1,7 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички