Новият треньор в Лудогорец е един от откривателите на Мануел Нойер


Новият треньор в Лудогорец е един от откривателите на Мануел Нойер
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1390 0

Новият треньор на вратарите в Лудогорец Бернд Дреер направи първа тренировка с тима на лагера в Белек. Той разкри и интересни събития от своята кариера пред клубния сайт, както и какво го е накарало да подпише с разградчани. 

"Още когато бях в България, за да подпиша договора си, разбрах, че Лудогорец е изключително професионален клуб. Всичко е на много високо ниво. Междувременно се запознах с някои подробности за Лудогорец от медиите и съм наясно в какъв отбор започвам работа. От играчите все още нямам конкретни впечатления, тъй като проведох само една тренировка в Турция. Но няма съмнение, че и те са на високо ниво. Отборът играе постоянно в евротурнирите и е пет пъти шампион поред. За да постигнеш всичко това, трябва да имаш играчи и отбор", заяви треньорът.

Дреер коментира и времето, в което е работил с Мануел Нойер в Шалке 04, преди Нойер да премине в Байерн. "Да, имах този шанс. Работихме близо две години под ръководството на Феликс Магат. Едва ли има по-добър от него погледнато комплексно. Бързина, физически данни, интелект - Нойер има от всичко.

На запитване дали е неговият откривател, той отговори: "Едва ли съм само аз. Но съм един от откривателите му".

Според него Лудогорец не е предизвикателство, а един много професионален тим. "Не знам всичко, но имам представа за нивото на българския футбол. В момента най-вече заради Лудогорец, който играе в Шампионската лига и е гледан по всички крайща на света. В кариерата си на футболист съм играл с един българин - Златко Янков в Байер Юрдинген. Познавам още двама души - Красимир Балъков и Георги Донков, които дълго време бяха футболисти в Германия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички