Новият треньор на Лудогорец има паметен успех в Италия, но и тежка загуба


Новият треньор на Лудогорец има паметен успех в Италия, но и тежка загуба
Снимка: Guliver/GettyImages

3116 0

В понеделник беше теглен жребият в Лига Европа, който отреди на българския шампион Лудогорец да се изправи срещу Интер във фазата на 1/16-финалите. Това обаче не беше единствената голяма новина в лагера на тима от Разград, след като от клуба официално обявиха новия треньор на отбора Павел Върба. 

Надеждата на управата на шампионите е, че с опита си чешкият специалист ще помогне да бъде осъществена голямата цел на Лудогорец - сериозен пробив в Европа и влизане в груповата фаза на Шампионска лига. Първият тест за бившия селекционер на Чехия пък ще бъде много сериозен, като той ще трябва да се изправи срещу действащия лидер в Серия А - Интер. 

Павел Върба има в богатата си визитка няколко дуела срещу италиански отбори, като безспорно успех №1 в кариерата му е отстраняването на Наполи в първата фаза на елиминациите през сезон 2012/13. Тогава, начело на Виктория (Пилзен), отборът печели изненадващо и двата мача срещу италианския гранд - 3:0 на "Сан Паоло" в първия мач и 2:0 у дома в реванша. Интересен факт е, че и в двата мача "небесносините" играят с голяма част от титулярите си, включително и Единсон Кавани, но и това не помага на Наполи да се пребори с чешкия гранд. 

В Лига Европа той се е сблъсквал с още един италиански гранд - Милан, през сезон 2011/12 в груповата фаза. Мачът между двата отбора на "Сан Сиро" приключва при 2:0 за "росонерите", а втората среща в Пилзен приключва при 2:2. 

Най-тежки са спомените на Павел Върба от "Стадио Олимпико" през сезон 2018/19 в Шампионска лига. На 2-и октомври Виктория допусна едно от най-тежките си европейски поражение, когато шампионите на Чехия падат с 5:0 от Рома във втория си мач от груповата фаза на турнира. Все пак чехите взимат своеобразен реванш и в последния кръг печелят с 2:1 у дома, но срещата е без значение за "вълците", които прибягват до употребата на голяма част от резервите в тима. 

Като цяло статистиката на Върба срещу италиански тимове е следната: 3 победи, 1 равенство и 2 загуби. Как се справя самият Лудогорец срещу италиански отбори четете в тази статия на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички