Неймар ли? Най-резултатният бразилец в Европа играе в България


Неймар ли? Най-резултатният бразилец в Европа играе в България
Снимка: Getty Images/Guliver

3492 0

Бразилското издание Globoesporte направи интересна разработка за местните футболисти, които играят в европейските първенства. Тя показва, че новото попълнение на Лудогорец Жоао Паоло е бразилецът с най-много шампионатни голове за сезон 2016/17 в лигите на Стария континент (статистиката е преди кръговете през уикенда).

През есента 28-годишният Паоло бе част от Ботев (Пловдив). Той реализира 12 гола с екипа на "канарчетата" и с това си заслужи трансфера при разградчани. Паоло вкара попаденията си в 19 шампионатни двубоя.

Жоао дели първата позиция с Леонардо Соуса - той е съотборник на Валери Божинов в белградския Партизан. Трети е друг нападател, който е направил име в родното първенство - бившият стрелец на ЦСКА Жуниор Мораеш. Той има 10 гола в 16 двубоя в украинското първенство с екипа на Динамо Киев, а през пролетта може да заиграе за турския гранд Бешикташ.

Интересното е, че Жоао Паоло оставя далеч зад себе си звездата на Бразилия и Барселона Неймар, който има на сметката си 4 гола за първенство. Нападателят на Реал Сосиедад Вилиан е бразилецът с най-много точни изстрели в Примера - 9.

В класацията не попада Диего Коща, който е бразилец, но играе за националния тим на Испания. Той има 14 гола за Челси във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички