Лудогорец срещу страховития Милан в мач за историята


Лудогорец срещу страховития Милан в мач за историята
Снимка: принтскрийн

1341 0

България се готви за голям мач тази вечер, в който шампионът Лудогорец ще трябва да доказва класата си извън родното първенство. Сцената е Лига Европа, а съперникът е седемкратният шампион на Европа Милан. Сблъсъкът е в 1/16-финалите на втория по сила европейски клубен турнир.

Началото на двубоя е 20,00 часа, като мачът ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD.

Треньорът на гостите Дженаро Гатузо няма да може да разчита единствено на контузения Никола Калинич. Всички останали звезди попаднаха в групата за срещата, дори и Патрик Кутроне, който се очакваше да получи почивка.

Наставникът на българския тим Димитър Димитров няма да може да разчита на наказаните Натанаел и Клаудиу Кешеру. Марселиньо пък, който имаше лека травма, е напълно готов за мача. Трансферният удар през зимата на разградчани Якуб Свиерчок е картотекиран за мача, въпреки че очакванията са Димитров да започне без изявен централен нападател. Той ще разчита на Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки.

Италианците започнаха сезона неубедително, но с идването на Гатузо нещата се промениха. В момента Милан е в серия от 8 мача без поражение във всички турнири, като има 5 победи.

И докато съперникът е набрал инерция, то Лудогорец не е играл официален мач два месеца, заради зимната пауза в България. За последно те играха в Купата на България в средата на декември срещу ЦСКА.

Спомените на Лудогорец от сблъсъци с италиански отбори им дават повод за оптимизъм. Преди 4 години разградчани отстраниха на същия етап Лацио след победа с 1:0 в Рим и равенство 3:3 в София.

Развитието на дългоочаквания мач можете да следите на живо в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички