Лудогорец срещу най-добрия отбор в света и срещу историята


Лудогорец срещу най-добрия отбор в света и срещу историята

1486 0

Тази вечер от 21:45 часа българско време шампионът ни Лудогорец излиза срещу Реал Мадрид в последна среща от Шампионска лига, като възпитаниците на Георги Дерменджиев излизат не само срещу действащия шампион на Стария континент, но и срещу отчайващата статистика на българските отбори в този турнир.

До момента само два родни тима са попадали в груповата фаза на Шампионска лига, като преди Лудогорец това беше Левски, а до момента в 5 мача и двата ни тима нямат записана дори точка.

Левски записа 3 загуби с 5:0 от Барселона, 2:0 от Вердер (Бремен) и 2:0 от Челси, което прави обща голова разлика 0:9.

Лудогорец все пак отбеляза гол като гост (при загубата с 2:1 от Ливърпул), но загуби катастрофално с 0:4 от Базел в Швейцария. Срещу Реал Мадрид "орлите" ще се опитат да прекъснат тази серия, колкото и невъзможно да изглежда.

Иначе Лудогорец има нелоша статистика като гост в европейските клубни турнири. Въпреки че е едва за 3-а година в Европа, тимът има 5 победи, 2 равенства и 7 загуби, част от които дойдоха от големи отбори като Базел (2 поражения), Ливърпул и Валенсия. Другите отбори, нанесли загуба на Лудогорец, са Слован Братислава, Стяуа и Динамо (Загреб).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички