Лудогорец ще зимува на върха след успех в Благоевград


Лудогорец ще зимува на върха след успех в Благоевград
Снимка: БГНЕС

1045 0

Шампионът Лудогорец победи с 2:0 състава на Пирин в последен мач от 20-ия кръг на Първа лига. С двубоя бе белязан и края на есенния полусезон в родното първенство, където „орлите“ ще зимуват на лидерската позиция.

Победата бе от изключително значение и за самочувствието на разградчани, които в четвъртък гостуват на ЦСКА в последния мач за 2017-та година и за двата отбора. „Орлите“ и „червените“ ще се изправят един срещу друг в 1/4-финален сблъсък в турнира за Купата на България от 17:30 часа на стадион "Българска армия".

Припомняме също така, че по-рано днес в Нион бе теглен жребий, който отреди съперник на Лудогорец през февруари в 1/16-финалите на турнира Лига Европа да бъде италианският гранд Милан.

Първото полувреме на стадиона в Благоевград започна повече от добре за играчите на Димитър Димитров-Херо, които отбелязаха две попадения в рамките на само две минути, с което на практика предрешиха изхода от срещата. В 31-та минута Клаудиу Кешеру откри резултата след прецизен удар от пряк свободен удар, който бе отсъден за груб фал на Костадинов срещу Анисе. Стената на благоевградчани очакваше центриране от страна на румънския нападател и се пропука, а Кешеру се възползва максимално, за да изпрати топката в долния десен ъгъл на Макенджиев.

Само 120 секунди по-късно разградчани удвоиха своята преднина след добро взаимодействие между Саша и Кешеру. Последният необезпокояван намери с глава Джоди Лукоки, а конгоанският нападател отблизо не сбърка за 2:0. През втората част играчите на Димитър Димитров продължиха да контролират събитията на терена и спокойно доиграха срещата.

С успеха шампионите си върнаха лидерската позиция в класирането с актив от 48 точки, с 1 повече от втория ЦСКА. Пирин остава на 11-то място с 19 пункта. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички