Лудогорец се върна на пътя на победите преди големия тест "Шампионска лига"


Лудогорец се върна на пътя на победите преди големия тест "Шампионска лига"
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2365 0

Лудогорец се възстанови бързо от тежкото поражение от Шахтьор (Донецк) и стигна до успех с 2:1 над Ботошани по време на подготвителния лагер, а първото полувреме беше изгледано от собствениците Кирил и Георги Домусчиеви.

Героят за "орлите" беше Якуб Свиерчок, който реализира два гола, носейки тима си на гръб. Полякът вече играе с №10 и явно това се отразява позитивно на играта му.

С успеха над Ботошани приключва фазата на контролите за шампионите, които се прибират в България в петък. Те ще проведат подготовка за мача с Локомотив (Пловдив) за Суперкупата на България, който ще е генерална репетиция за мачовете в Шампионска лига.

От самото начало Лудогорец наложи своето темпо и бързо стигна до опасност. В 16' Свиерчок се озова на позиция в наказателното поле и не се поколеба да стреля, но Папи отрази удара му. Последва ново подаване към него, но този път защитник изби в корнер.

Десетина минути по-късно обявилият желанието си за трансфер Лукоки проби отлично по крилото, но вместо да подаде на свободния в пеналта Рибейро, холандецът се полакуми и топката му беше отнета.

Отново Пеп спаси Ботошани от сигурен гол 15 минути преди края на полувремето, след като при центриране от корнер Терзиев засече с глава, но стражът спаси и това положение. Все пак в края на полувремето Рибейро открадна топката дълбоко в половината на съперника и комбинира със Свиерчок. Той съумя да се пребори с прекия си пазач, за да стигне до топката и завърши с отлично изпълнение по диагонала - 1:0 за българския шампион.

 

Новините обаче не бяха само добри за тима. Младият Йорданов падна лошо на врата си, след като противников футболист му се подложи, като се наложи лекарска намеса. Талантът беше в добро състояние, но все пак на почивката беше заменен, а лекарите го пратиха в местна болница за допълнителни изследвания.

След като бе изминал малко повече от час игра, Ботошани изравни резултата. Топката бе центрирана от ъглов удар, а футболист на румънците се размина с топката, която обаче се отби в краката на Венцислав Керчев и спря във вратарското наказателно поле. Там се притече на помощ Джордже Мирон, който отблизо матира Пламен Илиев и изравни резултата - 1:1.

Минута по-късно обаче Швиерчок отново даде аванса на Лудогорец. Полякът се освободи край капитана на Ботошани и излезе „очи в очи” срещу вратаря на съперника и с удар от воле отново поведе разградчани напред. Миг по-късно стражът на Лудогорец Пламен Илиев трябваше да се прояви при мощен удар от средна дистанция и го стори по страхотен начин.

До края на мача Илиев се превърна в герой, спасявайки още две положения, с което донесе и победата на Лудогорец няколко дни след поражението от Шахтьор - 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички