Лудогорец се прицели в 23-годишен рекорд на Левски


Лудогорец се прицели в 23-годишен рекорд на Левски
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

815 0

Лудогорец се прицели в 23-годишен рекорд, държащ се понастоящем от Левски. Става въпрос за постижението на „сините“ от сезон 1993/1994, когато грабнаха титлата със 17 точки аванс пред втория в класирането ЦСКА.

И до днес това е най-категорично спечелената шампионска титла. Рекорд, който Лудогорец е на път да подобри. В момента тимът от Разград води убедително с 16 точки пред втория ЦСКА. До края на шампионата остават 5 кръга, в които преднината може да бъде увеличена, а рекордът подобрен.

Второто най-добро постижение се държи от ЦСКА. През 2007/2008 „червените“ триумфираха с 16 точки пред "сините". По всичко личи обаче, че „орлите“ ще насочат вниманието си към финала в турнира за Купата на България, а постижението на „сините“ остава на заден план, пише "Труд". 

От Разград дават индикации, че в оставащите срещи от първенството ще дадат шанс на играчите, които са взели по-малко участие през сезона. До края на шампионата на Лудогорец предстоят гостувания на Дунав, Левски и Черно море, както и домакинства на ЦСКА и Локомотив(Пд). Финалът за купата е срещу Ботев (Пд).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички